İlk kez Türkiye’den bir bilim insanı seçildi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43838

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer, uluslararası alanda saygın iki önemli bilimsel derginin editörlük kadrosuna seçildi. Prof. Dr. Özer, IUBMB Life ve FEBS Open Bio dergilerinin yardımcı editör pozisyonlarında görev alacak. Prof. Dr. Özer, böylece IUBMB Life Dergisi için Türkiye’den bu pozisyon için seçilen ilk kişi oldu. 

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer, uluslararası alanda saygın iki önemli bilimsel derginin editörlük kadrosuna seçildi.

Uluslararası Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Birliği’nin dergisi IUBMB Life

Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer, Uluslararası Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Birliği’nin dergisi olan “IUBMB Life” e davet edildi. Dünya genelinde altı ‘Associate Editör’den biri olmanın gurur verici olduğunu dile getiren Özer, “Ayrıca Türkiye’den böyle bir pozisyon için seçilen ilk kişi de olmak önemli, Üsküdar Üniversitesi’nin de çalıştığım yer olarak görülmesi ayrıca önemli.” dedi.

Bu derginin tüm dünyadan sağlıkta ve hastalıkta vücudumuzda meydana gelen değişikliklerin moleküler mekanizmalarının incelendiği ya da sağlıkta faydalı moleküllerin etki mekanizmalarının incelendiği çalışmaların sonuçlarını yayımlayan bir dergi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer, “Bu çalışmaların sonuçları hastalıkların teşhis ve tedavisine ışık tutacak önemli bilgileri kapsıyor.” dedi. 

Derginin baş editörü, editör yardımcıları (Associate Editors) ve editörlerinin olduğunu ve makalelerin hakemlerin görüşünden sonra yayınlanabilir özellikte ise kabul edildiğini kaydeden Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer, “Dergi sağlık, tıp, eczacılık, biyoloji alanındaki yayınları kapsıyor. IUBMB Life Dergisi 'Science Citation Index Expanded'da yer alıyor.” diye konuştu. 

Dergi araştırmalara, incelemelere ve makalelere yer veriyor

Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer ayrıca biyokimya ve moleküler biyoloji alanındaki araştırmalara odaklanan bir bilimsel dergi olan “FEBS Open Bio” Dergisinde de yardımcı editör pozisyonunda görev alacak. 

Avrupa Biyokimya Dernekleri Federasyonu tarafından yayımlanan ve açık erişimli bir yayın olarak hizmet veren dergi, biyokimya, moleküler biyoloji, hücre biyolojisi, yapı biyolojisi ve ilgili alanlardaki çeşitli konuları kapsayan orijinal araştırmalara, incelemelere ve makalelere yer veriyor. 

Dergi, uluslararası düzeyde çeşitli araştırmacılar tarafından gönderilen bilimsel çalışmaları değerlendirerek yayımlıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)