Üsküdar, “Dirençli Kent: Beylikdüzü” proje lansmanında…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43691

Beylikdüzü Belediyesinin olası afet ve acil durumlarda hizmet vermek üzere yaptığı “Dirençli Kent: Beylikdüzü” başlıklı projenin ‘Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu’ lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve etkilerinin ardından Türkiye’nin depremselliğine vurgu yapılarak deprem öncesi zarar azaltma çalışmalarının önemine dikkat çekildi. Bu kapsamda 10 mahalleye yerleştirilen istasyonlar tanıtıldı. Düzenlenen lansmana Üsküdar Üniversitesi adına Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Program Başkanı Öğr. Gör. Ayşe Yıldırım katıldı.

Afet Sonrası Geçici Barınma ve Lojistik Merkezinde düzenlenen lansmana beş yüze yakın kişi katılım sağladı.

‘Beylikdüzü Afet Yönetimi Modeli’ tanıtıldı

Yoğun ilgi gören lansmana Beylikdüzü Belediye Başkanı ve yardımcıları, itfaiye personelleri, belediye çalışanları ve çeşitli arama dernekleri katılım sağladı. Tanıtım belgeselinin gösterimiyle başlayan lansmanda ‘Beylikdüzü Afet Yönetimi Modeli’ tanıtıldı. Acil Durum ve Afet Yönetimi Program Başkanı Öğr. Gör. Ayşe Yıldırım lansmanda tanıtılan konteynerleri inceledi.

Dirençli Kent: Beylikdüzü

‘Dirençli Kent: Beylikdüzü’ hedefiyle kenti daha dayanıklı hale getiren ve her türlü afete hazırlayan ‘Beylikdüzü Afet Yönetim Modeli’ kapsamında bina sayısı ve mahalle nüfusu baz alınarak yerleştirilen istasyonlarda; 6 adet elektrikli ağır kırıcı makine, 30 cm çapında benzinli beton kesiciler, elektrikli ve manuel demir kesiciler, elektrikli ısıtıcılar, saha ve bölgesel aydınlatma ekipmanları, solunum tüpleri yüksek ve alçak kurtarma ekipmanları, duş ve tuvalet, yangın söndürücüler, soğutucu hafızalı 66 litre ilaç ve aşı muhafaza dolabı, yangın battaniyeleri ve 9 kişilik yatakhane bulunuyor. İstasyonlar dışında muhtemel bir afet senaryosunda tüm ilçedeki durumu analiz edebilmek için de hazırda bekletilen dronelar da tanıtıldı. 

Dört dakikada kurulan katlanır konteyner…

Afet bölgesinde dört dakikada kurulabilen katlanır konteynerler de lansmanda tanıtıldı. Katlanır konteynerler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. 
Konteynerlerin tanıtımı sonrası lansman sona erdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)