Üsküdarlılar Girişim Zirvesinde bir araya geldi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43571

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür Spor (SKS) Daire Başkanlığı önderliğinde IEEE Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kolu Kulübü tarafından ‘Girişim Zirvesi’ düzenlendi. Yoğun ilgi gören zirveye alanında uzman isimler katılım sağladı. Girişimci olmak için bazı risklerin alınması gerektiğinin vurgulandığı zirvede konfor alanından çıkmanın oldukça önemli olduğuna dikkat çekildi. 

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans salonunda düzenlenen zirveye Real People Yönetici Ortağı Melih Elidüzgün, Born2beRoot Kurucu Ortağı Yasin Yılmaz, Coderspace Kurucu Ortağı Ahmet Hoşgör, İş Bankası Yapay Zeka Programı Girişim Tarama Yöneticisi Yasemin Tavlaşoğlu, Ferisoft CEO ve Kurucusu Ferkan Akyazıcı, GTech CEO ve Kurucu Ortağı Mine Taşkaya katıldı.

Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen programın açılış konuşmasını CS Başkanı Mina Çelik gerçekleştirdi.

Melih Elidüzgün: “Hayatta aldığım riskler beni girişimci yaptı”

Real People Şirketi Yönetici Ortağı Melih Elidüzgün kendisini girişimcilikte aldığı risklerin ön plana çıkardığını belirtti. Elidüzgün risk almayı seven biri olduğuna, girişimcilikte yaşadığı zorluklara ve karşılaştığı fırsatlara da değindi. Girişimcilik serüvenine giden yolda ilk adımı öğrencilik yıllarında attığını söyleyerek geçmiş yıllarda öğrenci topluluklarında aktif rol aldığını ve bu topluluklarda görev almaya devam ettiğini ifade etti.  

Yasin Yılmaz: “Konfor alanınızdan çıkmanız gerekiyor”

Akranlarının çoğunun internet kafelerde ya da evlerinde bilgisayar oyunları oynarken kendisinin bir şeyler geliştirme, üretme, keşfetme aşamasında mesai harcadığını aktaran Born2beRoot Kurucu Ortağı Yasin Yılmaz; “Girişimcilikteki birinci kural inanmışlıktır. Önce kendinize inanacaksınız sonrasında hayalini kurduğunuz şeye inanacaksınız daha sonrası networktür, iletişimdir. Gideceğiniz ortamlarda, ‘Benim orada ne işim var?’ demeyin. Gerçekten gittiğiniz an size katabilecek çok şey var. Konfor alanınızdan çıkmaya bakın. Hep görürsünüz internette paylaşırlar. Girişimcilikle ilgili yazılar diye artık onlardan sıkılmış durumdayım. Çok yanlış bilgiler var, evet doğru bilgiler de var aralarında ama bunu tespit etmek önemli. İnsanları yanlış yönlendirebilecek eksik bilgiler çok fazla veriliyor. Kişisel deneyimler çok fazla öne çıkıyor. Kişisel deneyimler önemli ama her kişi siz değilsiniz, herkes birbirinden farklı. Bazı sözlerde de vardır hani konfor alanınızdan çıkın. Bu doğru. Konfor alanınızdan çıkmanız gerekiyor. Gelişecekseniz, geliştirecekseniz bir noktaya gelmek ve üretmek istiyorsanız konfor alanınızdan çıkmanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hoşgör: “Her başarılı insanın ortak özelliği çok çalışmaktır”

Coderspace Kurucu Ortağı Ahmet Hoşgör, uzun yıllar Garanti Bankasında çalıştıktan sonra kendi şirketini kurduğundan bahsetti. Hoşgör; “Coderspace sayesinde şirketler aradıkları adaylara ulaşır, yeni iş imkanları arayanlarsa bu fırsatlardan haberdar olur. Bünyemizde yazılımcıları barındıran şirketin sadece iş imkanları paylaşmıyoruz aynı zamanda kısa süreli eğitimler de veriyoruz. Her başarılı insanın ortak özelliği çok çalışmaktır. Her şeyinizle tek işe odaklanın.” dedi. 

Yasemin Tavlaşoğlu: “Yapay zeka çalışmalarını fonlarla destekliyoruz”

İş Bankası Yapay Zeka Fabrikası Girişim Tarama Yöneticisi Yasemin Tavlaşoğlu sözlerine çalıştığı yapay zeka programını anlatarak başladı. Çalıştığı programdan bahseden Tavlaşoğlu, bu programın yapay zeka üreten bir program olmadığını, yapay zeka projelerinin fonlarla desteklendiğini belirtti. Karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen konuşmada Tavlaşoğlu, öğrencilere girişim projelerini hangi şartlarda hazırlamaları gerektiği ve girişimlerinin desteklenmesi için neler yapmaları gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının sonlarında kendilerinin destekledikleri projelerin neler olduğunu ve projeyi hazırlayan kitlenin özelliklerinden bahsetti.

Ferkan Akyazıcı: “Önemli olan doğru büyümektir”

Çok çalışıldığında elde edilemeyecek başarının olmadığını belirten Ferisoft Ceo ve Kurucusu Ferkan Akyazıcı; “Girişimci bir işe başlarken belirli riskleri almak zorunda. Sadece ekibi iyi yönetmek değil, finansı da müşteri ilişkilerini de iyi yönetmeniz lazım. Bunların hepsini bir arada yaparsanız zaten başarı kendiliğinden geliyor. Ben risk aldım, ekibimi kurdum ve bir anda ofisi tuttum çok zorluk yaşadık ama üstesinden geldik. Zorluğa göğüs gerebilmek ve sistemin bir parçası olmak gerekir. Aradan bir süre geçince zaten her şey yoluna giriyor. Normal mesai saatlerine sığdıramayacağınız zamanlar olacak, müşterinin aranması gerekiyor ama bir yandan yazılım da yapmanız gerek farklı sorunlara da yetişmeniz gerek. Birinden birini bırakamayacağınız için belirli bir süre gecelere kadar çalışmanız gerekecek. Bu şekilde doğru adımlarla büyümelisiniz. Bir anda büyümek en tehlikeli şeylerden birisidir. Önemli olan doğru büyümektir. Doğru büyürseniz gerisi kendiliğinden geliyor. Yavaş ve doğru adımlarla büyümek en güzeli hikayemiz çok çalışmak.” şeklinde konuştu.

Mine Taşkaya: “Ne yapıyorsanız içinizden geldiği gibi yapın…”

Kendini geliştirmenin önemine vurgu yapan GTech Ceo ve Kurucu Ortağı Mine Taşkaya; “Hayatınızı istediğiniz şekilde yaşamak istiyorsanız inanmanız gerekiyor. Kim ne der diye düşünmemeniz gerekiyor. Mesela aileniz size daha korumacı yaklaşıyor, sizi korumak istiyorlar içgüdüsel olarak ama sizin istek ve inancınızı gördükleri zaman bir şekilde yolunuzu açıp size destek oluyorlar. Belki biraz zor oluyor ama sonucu güzel oluyor. Böyle olduğu zaman da çok şey öğreniyorsunuz, başka kaslarınız gelişiyor, çok güçleniyorsunuz ve size daha çok inanıp güvenmelerini sağlıyorsunuz. Biz ekibimize bir kişi seçerken kim daha istekli, kim girişimci, kim istekliyim dediği konu hakkında ne gibi bir çalışma yapmış, yüzlerce insan içinden öne çıkmak için neler yapmış diye bakıyoruz. Vazgeçmeyeceksiniz, istekli olacaksınız ve çok çalışacaksınız. Sizi seçmeleri için bir yetkinliğiniz olacak ve kendinize inanacaksınız. Ayrıca ekip çalışmalarında kadınların ve erkeklerin bireysel yetkinlikleri birleştiği zaman ortaya çok güzel bir sonuç çıkıyor. O yüzden kendinize güvenin ve kendinizi geliştirin. Bugünün sonunda ve gelecekte ne yapıyorsanız içinizden geldiği gibi yapın. Emek verin.” şeklinde konuştu.

Girişim Zirvesi soru cevap oturumundan sonra toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)