Yeni akademik yıl tıp ve hazırlık öğrencilerinin oryantasyonuyla başladı



2019-2020 Akademik yıl öğrencilerin oryantasyonuyla başladı. İlki olarak Tıp Fakültesi ve hazırlık öğrencileri oryantasyon programına katıldı. Öğrenciler, akademik ve idari alandaki çalışmalara dair bir çok konuda bilgilendirildi.



 NP Yerleşkesi İbn-i Sina Konferans salonunda Tıp Fakültesi öğrencileri için düzenlenen programda üniversitenin tüm işleyişi ve çalışmaları anlatıldı.



“Tıp eğitiminde hiçbir şey hayali değildir”

Programda konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, üniversite hayatının insanın olgunluğa geçişinde en önemli ön aşama olduğunu söyledi. Tıp eğitimi uzun bir maratonun adıdır diyen Sur; “Ama bu insan odaklı olduğu için çok zevklidir. Bu eğitimde hiçbir şey hayali değildir, gerçek hayatta insan bedeni ve ruhundaki somut şeyleri öğreniriz” ifadelerini kullandı.

“Herkes bir enstrüman öğrenerek mezun olacak

Tıp eğitiminin sadece tıpla sınırlandırılmasının kişiyi eksik bırakacağına vurgu yapan Sur, “Ağır bir eğitiminiz olacak. Ancak sosyal yaşamdan kopmanızı istemeyeceğiz. Sosyal faaliyetlerle, müzik ve resim gibi hobilerinizle ilgilenmenizi istiyoruz. Çünkü bu şekilde hastanızla bir araya geldiğinizde ruh ve zihin bütünlüğü sağlayabilirsiniz. Buradan mezun olan her öğrencinin bir enstrüman öğrenmesini istiyoruz”  şeklinde konuştu.



“Beyaz önlük giymek dikkat ister”

Beyaz önlük töreni düzenleyeceklerini de ifade eden Sur, “Beyaz önlük giymek dikkat ister. Bir kez giyerseniz çıkaramazsınız. Beyaz önlük temizliği, dürüstlüğü ve hastanızın yaşama dair ümitlerini pozitif yönde olmasını temsil eder” ifadelerini kullandı.



İdari birimler öğrencileri bilgilendirdi

Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler’in de katıldığı programın devamında Kariyer Merkezi Direktörü Asil Barış Bağ, Kurumsal İletişim Direktörü Tahsin Aksu, Öğrenci İşleri Direktörü Cumhur Bakır, Sağlık Kültür ve Spor Direktörü Özcan Demir, Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörü Murat Gündoğlu ile Bilgi Teknolojileri Direktörlüğünden Dış Kaynak Yazılım Birim Yöneticisi Regaip Kırkıl birim ve işleyişiyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.

Programın sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, akademik kadroyu öğrencilere tanıttı.



Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi.

Oryantasyon programları Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve diğer fakültelerle devam edecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)