Türkiye Bağımlılık Risk Profili ve Ruh Sağlığı Haritası (TURBAHAR) kitabı çıktı



Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Ünübol ve Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar koordinatörlüğünde yürütülen ve 125 klinik psikoloji yüksek lisans öğrencisinin görev aldığı TURBAHAR-Türkiye Bağımlılık Risk Profili ve Ruh Sağlığı Haritası Proje sonuç raporu kitabı ÜÜ yayınlarından çıktı.

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Ana Bilim Dalı akademisyen ve öğrencilerinin gerçekleştirdiği çalışma okurları ile buluşuyor.

Yaklaşık 25 bin kişi ile görüşüldü…

Sahada çalışan 125 Klinik Psikoloji Lisansüstü öğrencisi ile 24 bini aşkın kişi üzerinde Türkiye Bağımlılık Risk Profili ve Ruh Sağlığı Haritası (TURBAHAR) çalışması bitirildikten sonra, 2019 yılı Şubat ayında proje çıktısı sunumu da gerçekleştirildi.

Şuana kadar yapılmış en geniş araştırma…

Bu saha araştırması ülkemizde bağımlılıklar alanında şu ana kadar yapılmış en geniş araştırma. Araştırma sonuçlarına göre bağımlılıklar için coğrafi bölgesel farklılıklara dikkat çekiyor.

Bu araştırmada ortaya çıkarılan kimyasal ve davranışsal bağımlılık risk profili gerek bağımlılık risk profili, gerek bağımlılıkların önlenmesi, gerekse nüksün azaltılması konusunda yardımı olacak sosyopsikolojik desteğin hangi alanlarda ve hangi bölgelerde yapılması gerektiği konusunda önemli bilgiler sunuyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)