Ergoterapi öğrencileri beyaz önlük giymenin coşkusunu yaşadı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43442

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Cumhuriyet’in 100. Yılında beyaz önlük giymenin coşkusunu yaşadı. Törene Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanları, Ergoterapi Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği törende zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Törenin açılış konuşmalarını Ergoterapi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Alper Durdu Turnalar, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı-MÜTEM Müdürü Prof. Dr. Sevda Asqarova, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak gerçekleştirdi. 

Üsküdar Üniversitesi NP Diş ve Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumunda düzenlenen törene katılım yoğun oldu.

Alper Durdu Turnalar: “Sağlıklı bir toplumun inşasına katkıda bulunacağız”

Törende Üsküdar Üniversitesi Ergoterapi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Alper Durdu Turnalar konuşmasını gerçekleştirdi. Ergoterapi mesleğinin toplumdaki her bireyin yaşam kalitesini artırmak ve günlük yaşamlarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış olduğunu belirtti. Turnalar; “Önlük giyme töreni aynı zamanda hem sorumluluklarımızın hem de etik değerlerin bir yansımasıdır. İnsanların yaşamlarına dokunacak, onlara umut olacak ve sağlıklı bir toplumun inşasında tüm öğrenci arkadaşlarımla beraber katkıda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sevda Asqarova: “Önlüğünüzün hakkını vereceğinize inanıyorum”

Düzenlenen törende Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmasına bütün öğrenci ve ailelerini tebrik ederek başlayan Asqarova, 21. Yüzyılda ergoterapinin neden önemli olduğuna dikkat çekti. Asqarova; “Bugün çok güzel ve özel bir günde toplandık. Bu özel günde mesleğiniz için anlamı büyük olan pırıl pırıl beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Çıktığınız bu yolda önlüğünüzü gururla taşıyacağınıza inancım sonsuz. Bir bilim alanı olarak Ergoterapinin yaşam kalitemize pozitif etkisi büyük önem taşımaktadır. Çünkü Ergoterapi bir ‘Pozitif Terapidir.’ Hatta tam anlamıyla Ergoterapi, ‘İnsanı İyileştirme Sanatıdır’ diyebiliriz... Sizler de bir Ergoterapist olarak kişinin içinde bulunduğu durumu her ne olursa olsun iyileştirecek ve yaşamdan keyif almayı öğreterek hayatlarına pozitif dokunuşlar sağlayacaksınız.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Ergoterapi çok önemli bir köprü olmaya başladı”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, sağlık mesleklerinin empati, özveri, hoşgörü ve çaba istediğinin altını çizdi. Prof. Dr. Ertekin; “Sağlığa adım atarken önlük giydiğinizde siz bu işin profesyoneli oluyorsunuz ve bu hiç unutulmayan anlardan bir tanesidir. Sağlık mesleği biraz empati, özveri, hoşgörü ve çaba ister. Diğer mesleklere çok benzemez, insanlarla birebir iletişim kurmak çok farklı bir meslek dalı. Ergoterapi bunların içinde çok daha farklı oldu çünkü günümüzde artık insan yaşamı uzayınca topluma kazandırma konusunda ergoterapi çok önemli bir köprü olmaya başladı.” dedi. 

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “İnsana hizmet en kutsal görevdir”

Açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, insana hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Koçak; “İnsana hizmet, hayata hizmet en kutsal görevdir. İnsanlar içerisinde de muhtaç olanlara hizmet etmek önem arz ediyor. Bir ıstırabı dindirmek, bir topluma bir kişiyi katmak, ona yardım etmek onun için sağlık mesleği kutsal olarak kabul edilmiş. Bugün önlüğünü giyen gençlerimizde böyle bir orduya ilk adımlarını atmış oluyorlar. Önlük karşıdaki insana güven veren, bütün duyguların rahat aşılabileceğini hissettiren, temizliği, saflığı gösteren bir giysidir. Hem öğrenciler açısından hem de onları yetiştiren aileler açısından önemli bir gün. Genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Ergoterapi öğrencilerini aileleri de yalnız bırakmadı…

Önlük giyme coşkusu yaşayan Ergoterapi öğrencilerini aileleri de bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. 

Bölüm başkanları ve akademisyenler öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi. 

Cumhuriyetin 100. Yılında marş seslendirildi…

Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında beyaz önlüklerini giyen öğrenciler hep birlikte coşkuyla 100. Yıl Marşı seslendirdiler.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)