Yaratıcı medya tutkunları için TouchDesigner Workshop'u düzenlendi
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Tasarım Atölyesi kapsamında “TouchDesigner'a Giriş” adlı atölye düzenlendi. Atölyede Toronto merkezli Derivative şirketi tarafından geliştirilen ve modern sanat dünyasında önemli olan TouchDesigner tanıtıldı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Baran Kahraman yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölye, öğrencilere ve yaratıcı medya tutkunu katılımcılara geleneksel tasarım yazılımlarından ayrı bir kaçış çizgisi çizmeyi hedefledi.
Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Mac laboratuvarında gerçekleştirilen atölyede katılımcılar gerçek zamanlı görüntü üretimi ve modüler sistemler aracılığıyla üretilebilirlik üzerine eğildi.
Düzenlenen atölyeye Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül de katılım sağladı.
Çağdaş görüntü ve görüntüleme teknolojilerinin geldiği son nokta…
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Baran Kahraman görsel tabanlı bir programlama dili olan Touchdesigner’ın kullanım alanlarından bahsederek temel kullanım yöntemlerini uygulamalı olarak gösterdi. Programın ara yüzünü, ilkokulda öğretilen elektrik devrelerine benzeterek katılımcılara sade ve etkili bir anlatımla aktardı. Atölyenin ana odak noktası salt bir görüntü üretim mekanizmasını betimlemeden ziyade çağdaş görüntü ve görüntüleme teknolojilerinin geldiği son noktayı gözler önüne sermeyi hedefledi.
Gerçek zamanlı multimedya içeriği oluşturmakta kullanılan yazılım…
Katılımcılara yazılımın sanat dünyasında nasıl kullanıldığına dair pratik bilgiler sunan Kahraman; “Gerçek zamanlı multimedya içeriği oluşturmakta kullanılan yazılım genellikle interaktif medya sanatçıları, tasarımcılar ve diğer yaratıcı profesyoneller tarafından kullanılmaktadır.” dedi.
Gerçekleştirilen interaktif atölye teknoloji ile sanatın kesişiminde yeni ufuklar açarak, katılımcıların modern sanatın dinamiklerini kavramalarına katkı sağladı.
Atölye toplu fotoğrafın ardından sonra erdi.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)