İbn-i Sina’nın Küçük Tıp Kanunu Eseri konferansı Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Yazıldığı günden buyana çok konuşulan “İbn-i Sina’nın Küçük Tıp Kanunu Eseri” Prof. Dr. Kadircan Keskinbora tarafından anlatıldı. Konferansa öğrencilerin ilgisi yoğundu.

Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Kadir Can Keskinbora'nın katılımıyla gerçekleştirilen "İbn-İ Sina'nın Küçük Tıp Kanunu Eseri" konferansı’na çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Kadircan Keskinbora tarafından yayına hazırlanan kitapta İbni Sina’nın 1000 yıl önce hazırladığı reçeteler yer alıyor. Kitaba ve o dönemi ilişkin öğrencilere önemli bilgiler sunan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadircan Keskinbora öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Yazdığı kitaplar asırlarca Batı dünyasında da temel tıp kitapları olarak okutulan İbni Sina’nın Arapça yazdığı Küçük Tıp Kanunu’nda hastalıklar ve tedavileriyle ilgili birbirinden çarpıcı yorumlar yer alıyor; hangi otların hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı anlatılıyor.