“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sağlık Sempozyumu” 3 ayrı oturumla tamamlandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43087

Üsküdar Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sağlık Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Düzenlenen sempozyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağladı. 13 bölümden akademisyenlerin sunum gerçekleştirdiği sempozyumun açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak gerçekleştirdi. 

NP Sağlık Yerleşkesi İbn-i Sina Oditoryumunda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Öğr. Gör. Mert İlhan ve Öğr. Gör. Derya Deniz yaptı. 

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Yıllar içinde sağlık hizmetlerinin payı arttı”

Sağlık sempozyumunun açılış konuşmalarını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Türkiye’nin zorlu yollardan geçerek sağlık hizmetlerini geliştirdiğini belirtti. Ertekin; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yine kutluyoruz. Sağlığı üç alanda değerlendirmek gerekir; biri hizmet ayağı biri eğitim ayağı biri de araştırma ayağıdır. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında savaştan çıkmış bir toplum olarak neredeyse yeniden doğmuş gibiydik. Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlık sistemi ayakta durmaya çalışıyordu, zorlu yollardan geçildi. En önde gelen konulardan birisi de koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili… Aslında cumhuriyet öncesinde de hep sağlık konusu irdelenmiş, buna yönelik çeşitli yatırımlar yapılmış. Yıllar içinde sağlık hizmetlerinin payı arttı. Aramızda genç arkadaşlarımız var diliyorum bu çalışmalarımızın daha iyi yerlere geleceği konusunda vermeleri gereken gayreti göstereceklerdir. Son yıllarda ülkemizde çok çalışma var, çalışmalarınıza aldığınız atıflar önemli.” dedi. 

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “Hangi meslekte olursak olalım en iyisi olmak zorundayız”

Düzenlenen sempozyumda sağlığa yapılan hiçbir yatırımın boşa gitmeyeceğini vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak; “Geçmişten alınan derslerle gelecek inşa edilecek. Geçmişimizi iyi bilmezsek gelecekten çok ümitli olamayız. Sağlık bilimleri fakültemiz bir lokomotif olarak üniversitemizi temsil ediyor. Bütün olarak sağlık hizmetlerini burada yürütmeye çalışıyoruz. Bilgiyi elde ettiğiniz süre önemli fakat onu muhafaza edip geliştirmek daha önemli. Sağlığa yapılan yatırımlar hiçbir zaman israf değildir, boşa gitmez. Sağlığa herkesin ihtiyacı var. Bizler hangi meslekte olursak olalım en iyisi olmak zorundayız. O şekilde çalışmalıyız. Üniversitemizin sizden beklentileri var sizin beklentiniz olduğu gibi. Bizim hedefimiz sizi iyi bir şekilde mezun etmek.” şeklinde konuştu.

3 farklı oturumda tam gün süren ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sağlık Sempozyumu’ kapsamında gerçekleşen sunumlar birinci oturumla başladı. İlk oturumun başkanları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalından Prof. Dr. Osman Sulak oldu. Birinci oturumda; Prof. Dr. Hikmet Koçak ‘Perfüzyonun Tarihsel Gelişimi’, Çocuk Gelişimi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı ‘Çocuk Gelişiminin Dünü, Bugünü ve Yarını’, Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Maral Yeşilyurt ‘Dil Konuşma Terapisinin Tarihçesi’, Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalından Prof. Dr. Osman Sulak ise ‘Cumhuriyetten Günümüze Ortez ve Protezin Gelişimi’ başlığında sunumunu gerçekleştirdi ve birinci oturum sonlandı. 

İkinci oturum Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci’nin başkanlığında başladı. 

Odyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Didem Şahin Ceylan ‘Türkiye’deki Odyolojinin Dünü, Bugünü ve Yarını’ adlı sunumunu katılımcılara sundu. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Öğr. Gör. Filiz Eyüboğlu ise ‘Geçmişten Geleceğe Fizyoterapi ve Rehabilitasyon’ adlı sunumunu gerçekleştirdi. Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nurcan Uysal ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Geçmişten Günümüze Hemşirelik’ adlı sunumunu katılımcılarla paylaştı. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ise ‘Cumhuriyetin 100. Yılında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Değerlendirilmesi’ adlı sunumu gerçekleştirdi ve ikinci oturum sonlandı.

Üçüncü ve son oturum ise Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’un başkanlığında başladı. Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevda Asqarova ‘Ergoterapiye Farklı Bir Bakış’ adlı sunumunu gerçekleştirdi. Ebelik Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayça Demir Yıldırım ‘Ebeliğin 100 Yıllık Yolculuğu, Değişen Sağlık Sistemleri İçinde Ebelik’ adlı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve Prof. Dr. Zafer Öztek ‘Cumhuriyet ve Hekimlik’ adlı sunumu gerçekleştirdi. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Kübra Şahin ‘Diyetisyenlik Mesleğinin Doğuşu ve Tarihsel Gelişimi ile Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün Sofrası’ adlı sunumu gerçekleştirdi. Sosyal Hizmet Bölümünden Prof. Dr. Abdullah Karatay ‘Cumhuriyet Dönemiyle Birlikte Sosyal Hizmetlerde Ortaya Çıkan Değişimler’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

Son oturumun ardından sempozyum toplu fotoğraf çekimi ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)