Cumhuriyet döneminde Ebelik…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42860

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Cumhuriyet Döneminde Ebelik: Yüzyılda Neredeyiz ve Nereye Gidiyoruz…” konulu etkinlik düzenlendi. Çevrimiçi düzenlenen etkinlik Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete önderliğinde gerçekleştirildi. Ebeliğin 100 Yıllık Tarihi ve Günümüz Bakımında Sağlık Teknolojileri gibi konuların ele alındığı etkinliğe yoğun katılım oldu.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ yaptı.

Prof. Dr. Güler Cimete: “Kazanımlarımızı gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete, kazanımların daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması gerektiğine dikkat çekti. Cimete; “Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarında çok güçlü temellerin atıldığını görüyoruz. Özellikle kadınlara dönük atılanların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığının günümüzde bile çok yoğun olduğu bir dönemde kadının bulamadığı, varlığının önemsenmediği bir dönemde gelişmiş ülke gözüyle baktığımız pek çok ülkede Atatürk sayesinde kadının kazanımı olmuş durumda. Ülkemizde bunun yansımalarıyla bugünlere gelebilmiş durumdayız. Bunların değerini bilmemiz gerekiyor. Kazanımlarımızı daha güçlendirerek, daha da geliştirerek, canı gönülden sahiplenerek devam ettirmemiz ve gelecek nesillere de aktarmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Bize düşen atamızın ölümüne üzülmek değil onun fikirlerini daha ileriye taşımaktır”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin fikir ve gelişim süreçlerinin günümüz koşullarında daha iyi yerlere taşınması gerektiğinden bahsetti. Ertekin; “Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, isimleri bilinen bilinmeyen Cumhuriyetimizin bu günlere kadar yaşamasına destek olan, hayatını kaybetmiş olanları saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin ileri ve varlığını sürdüreceğine olan inancım hiçbir zaman kaybı olmamıştır. Bu kadar bir zaman dilimi içinde, bu kadar büyük işlerin yapılması son derece geniş bir vizyon, geniş bir dünya görüşüne sahip olan bir lider başkanlığında yapıldı. O lider ne şanslıyız ki bize denk geldi. Bize düşen atamızın ölümüne üzülmek değil onun ortaya bu fikir ve gelişim süreçlerini günümüz koşullarında daha iyi yerlere taşımaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ebelik bölümü akademisyenleri sunumlarını gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ummahan Yücel “Ebeliğin 100 Yıllık Tarihi”, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğr. Gör. Didem Kurap Öcebe “Bakım Kavramı ve Ebelikte Bakım Modelleri”, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğr. Gör. Meryem Koçaslan Toran “Günümüz Bakımında Sağlık Teknolojileri”, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğr. Gör. Şerife Kelle Dikbaş “Sağlık Teknolojilerinin Kullanımını Etkileyen Faktörler” ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Günay Arslan “Yenilikçi Fikirlerinizi Nasıl Hayata Geçirebilirsiniz?” başlıklı sunum gerçekleştirdi. 

Soruların cevaplanmasının ardından etkinlik sona erdi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)