Üsküdar’ın %55’ini kadın çalışanlar oluşturuyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42716

Kadınların iş hayatına katılması ve yönetici olarak organizasyonlarda görev almasını önemseyen Üsküdar Üniversitesi, akademik ve idari personel açısından kadın çalışan dostu kurumlar arasındaki yerini bir kez daha ispatladı. Geçen yıla oranla Üsküdar Üniversitesinin akademik ve idari kadrosunun %54 olan oranı %55’e yükseldi…

Akademinin %54’ü kadın…

İş yaşamında kadın istihdamının öneminin farkında olan Üsküdar Üniversitesinde, akademik personel verileri incelendiğinde kadın çalışanların sayısının erkeklere oranla daha fazla olduğu görüldü. 

Kurumda kadın akademik personelin oranı 2022 yılında %53, 32 olurken bu yıl bu oran %54’e yükseldi. Erkek personelin oranı ise % 46 olarak kayıtlara geçti.  

Akademide kadın ağırlıklı popülasyonun olduğu kurumun idari yapısında da sonuç değişmedi.

İdari kadronun %56.07’sı kadın…

Türkiye’de kadın istihdamına büyük katkıda bulunulan Üniversitede idari personel açısından kadın çalışanların sayısı erkekleri geçmiş durumda. Kadınların yönetici konumunda olmalarını destekleyen kurum, kadın idari personel oranı 2022 yılında %55,13 iken 2023 yılında bu oran %56,07 olarak gerçekleşti. Erkek personel oranının ise 2023 yılında %43,3 olduğu görülüyor.  

Üsküdar Üniversitesi İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı; kurum içi çeşitliliği artırmak, çalışma hayatında kadın ve erkek eşitliğini sağlamak, aynı zamanda da yetenekli kadın profesyonelleri kuruma kazandırmak ve kadınları sosyo - ekonomik açıdan desteklemek amacıyla kadın çalışan istihdamını önemli oranda destekliyor. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)