Kazakh National Art Academy’den Üsküdar Üniversitesine ziyaret…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42527

Üsküdar Üniversitesi senato salonunda gerçekleşen toplantı, Kazakh National Art Academy Rektörü Sharipbek Amirbekov, Türki Diller Konuşan Gazeteciler Kamu Vakfı Başkanı Naziya Zhoyamergen ve UİDB Yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda TQ kapsamında hedef ülkeler arasında olan Kazakistan üniversiteleri ile ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu. Uluslararası arenada Türk birliğinin güçlenmesi için üniversiteler ile iş birliği yapılabileceği belirtildi. 

Düzenlenen toplantıya Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan katılım sağladı. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bilim birliği ve bilimsel paylaşımlar yapmamız önemli”

Kazakistan üniversiteleri ile ilişkilerin geliştirilmesi hakkında konuşan Prof. Dr. Nazife Güngör; “Biz Kazakistan üniversiteleriyle ilişkilerimizi daha çok güçlendirmek istiyoruz. Turquality kapsamında hedef ülkelerimizden biri. Türk devletleriyle daha yakın olmak istiyoruz. Çok yakın bir dil birliği var, dil benzerliği var, kültür birliği var burada neden bilim birliği olmasın? Bilim birliği yapmamız, bilimsel paylaşımlar yapmamız önemli.” dedi. 

Prof. Dr. Muhsin Konuk: “Yalnız iletişim değil diğer alanlarda da iş birlikleri kurmak isteriz”

Uluslararası arenada Türk birliğinin güçlendirilmesi üniversiteler ile iş birliği kapsamında olabileceğinden bahseden Prof. Dr. Muhsin Konuk; “Tek millet ama iki devlet olarak bir arada bulunmak bizi çok mutlu ediyor. Uluslararası arenada da Türk birliği teşkilatının kurulmuş olması ve bu teşkilatın daha da ileriye götürülebilmesi için en temel veriler üniversiteler arasındaki iş birliğinden ortaya çıkacak. İnşallah biz bu zemini hazırlarız, kaynaşırız. Sadece bu iş birliğini iletişim alanında değil özellikle fen, mühendislik ve doğa bilimleri alanında da yapılmasını ve yürütülmesini çok istiyorum.” şeklinde konuştu. 

Düzenlenen toplantıya katılım sağlayan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, çok geniş bir yelpazede eğitim verildiğinden bahsetti.  

Türkiye ile ilişkilerin artması kazak özünü korumaya fayda sağlayacaktır

Toplantıda, iş birliği sağlanabildiğinde yabancı dil olarak İngilizce yerine Türkçeyi kullanılabileceği belirtildi. Ortak bölüm ve fakültelerle birlikte sempozyumlar düzenlenebileceğine değinildi. İletişim fakültesi bölümleri ve sanat akademisinin fakülteleri birlikte çalışmalar yürütebileceği üzerine konuşuldu. Bunun yanında kurumlar karşılıklı olarak birbirlerinin akademik yayınlarına makaleler yazmaları da toplantının konularından biri oldu. Erasmus için ortak proje ve hazırlıklar yapılabileceği görüşüldü. Kazakh National Art Academy, Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek istediklerine değinerek Türkiye ile ilişkilerin artması kazak özünü korumaya fayda sağlayacağını belirtti. 

İletişim Fakültesi ve Stüdyoları da gezildi...

Kazak Heyet, Üsküdar Üniversitesinin laboratuvarlarını gezerek ilgililerden bilgi alırken ayrıca İletişim Fakültesi ve iletişim öğrencilerinin uygulama yaptıkları stüdyoları da gezdi. 

 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)