“2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni” Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42447

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni” ne Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak katılım sağladı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve rektörler, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. 

Tüm üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Üsküdar Üniversitesinden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak katılım sağladı. 

Türkiye’deki tüm üniversitelerin üst yönetimleri, akademisyenleri ve başarılı öğrencilerinin katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar artan yükseköğrenim talebi, deprem bölgesindeki destekler ve sürdürülebilirlik çalışmalarının yanı sıra, ulusal ve uluslararası projelere ve yapay zekâ odaklı araştırmalara vurgu yaparak Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan ülkeler arasında yer almasını hedeflediklerinden bahsetti.

Açılış konuşmalarının sonlanmasının ardından “YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından sahiplerine verildi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)