Prof. Dr. İbrahim Öztek: “Çağdaş bir Türkiye Batı’nın korkulu rüyasıdır”



Üsküdar Üniversitesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, 6 -7 Temmuz tarihlerinde Hatay’ın Yayladağı ilçesinde gerçekleştirilen Türk devletleri 2. Dünya Müslüman Türkleri Buluşma Şöleni’ne katıldı.

Türk Devletleri ve özerk Türk Cumhuriyetlerinden çok sayıda kişinin katıldığı şölende Prof. Dr. İbrahim Öztek yaklaşık on bin kişiye hitap etti.

“Türk Milleti nice çağlar açtı, nice çağlar kapattı”

Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmasında, Türk milletinin tarih ile birlikte var olduğunu, üç kıtada büyük uygarlıklar kurduğunu, nice çağlar kapayıp nice çağlar açtığını, gökten ay ile yıldızı indirdiğini söyledi. Öztek, Oğuz Kağan’dan günümüze binicilik, ok atma, kılıç kullanma ve güreş gibi sporlarla bedenlerini, akıl ve ruhlarını geliştirdiklerini ve 16 devlet kurduklarını ifade etti.



“Çağdaş bir Türkiye Batı’nın korkulu rüyasıdır”

Öztek, konuşmasının devamında Türklerin pek çok haçlı seferini kırarak İslamiyet’in muhafızlığını yaptığını belirterek modern, çağdaş kalkınmışlığını tamamlamış bir Türkiye’nin Batı’nın korkulu rüyası olduğuna işaret etti.

“Tesisin yapımında ağaçlara zarar verilmemesi takdire şayan”

Aynı zamanda Dünya Aba Güreşi Federasyonu Başkanı olan Prof. Dr. İbrahim Öztek, 25 Ağustos Pazar günü Yayladağ’da yapılacak olan Yayladağ Aba Güreşi festivali için inşa edilen tesisin yapımında hiçbir ağaca zarar verilmediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;
 “Bir spor adamının, bir belediye başkanının, bir doğasever insanın hiçbir ağaca zarar vermeden yüzlerce çam ağacını muhafaza ederek burayı oluşturması takdire şayandır. Burada yörelerin ürünlerini satabilecekleri 2025 tane oda, konferans ve toplantı salonu bulunmakta. Ayrıca bölgenin başpehlivanlarının isimlerini yazma düşüncesi de çok güzel bir fikir. Burada yetişen sporcuların gelecekte Türkiye ve dünyada söz sahibi olacaklarına dair inancım sonsuzdur”

Türkiye Judo, Karate, Kuraş, Aikido, Vuşu federasyonlarının kurucu başkanlığını, Avrupa ve Dünyada da birçok federasyonun başkanlığını yapmış, bugün de Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı olan Öztek, konuşmasının sonunda 6 - 7 yıl önce Türkiye’ye getirdiği Türklerin geleneksel sporlarından olan ağaç güreşi hakkında açıklamalarda bulundu. Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Yayladağı belediye başkanı Mustafa Sayın’ı ağaç güreşine davet etti.
Konuşmasının sonunda Prof. Dr. İbrahim Öztek’e Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Yayladağı belediye başkanı Mustafa Sayın tarafından ödül takdim edildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)