Moleküler Biyoloji ve Genetikte A tam puanlı TÜBİTAK başarısı!

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41965

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi araştırmacıları önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Bu bağlamda Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik  (İngilizce) Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevim Işık’ın yürütücülüğünde çalışmalar yapan ekip, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında A tam puan alarak kabul aldı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sevim Işık proje yürütücülüğünde yeni bir çalışma daha destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı  kapsamında  “Topoizomeraz IIbeta Aşırı İfade Eden İnsan Kordon Mezenkimal Kök Hücre Kaynaklı Eksozomların 5XFAD Transgenik Alzheimer Hastalığı Fare Modelinde Tedavi Etkinliğinin Araştırılması” proje başlığı ile başvurulan projeden A tam puan alarak kabul alındı.

Proje yürütücülüğünü üstlenen Işık’ın ekibinde; Danışman olarak Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Birsen Elibol, araştırmacı olarak ise Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Üsküdar Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, Yeditepe Üniversitesi Vet. Hekim. Dr. Engin Sümer, 1 Doktora Bursiyeri ve  1 Yüksek Lisans Bursiyeri yer alıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)