Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan Anabilim Koleji’nde öğretmenlerle buluştu



Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki Çalışma Programı “Geliştir Mesleğini Yükselt Hedefini” projesi kapsamında gerçekleştirilen seminer programına konuşmacı olarak katıldı.

Anabilim Kolejinde gerçekleşen seminer programında Prof. Dr. Arıboğan, Ümraniye ilçesinde görev yapan öğretmenlere, “Dünya nereye gidiyor? Riskler, fırsatlar, köprüler ve duvarlar” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.



“Değişimi fark etmemiz gerekiyor”

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, konuşmasının başlangıcında dünyada yaşayan herkesin yerinde saymayarak gelişim ve değişimleri takip etmesi gerektiğini vurguladı. Arıboğan şunları söyledi: “Bizler insan yetiştiriyoruz ve bu insanları yetiştirirken bir gelecek tasarlıyoruz. Bu geleceği iyi okuyabilmek, dünyanın nereye gittiğini görebilmemiz, değişimi fark etmemiz gerekiyor.”

“Yeni nesil göçebe bir halde” 

Konuşmasında gençlerden bahsetmek istediğini belirten Arıboğan, “Bizim yeni neslimiz perişan halde. Uygarlık uygarlık dolaşan göçebe bir nesilden bahsediyoruz. Bu gençleri eğitecek, hayata alıştıracak ve yönlendirecek olan siz öğretmenlersiniz” diyerek öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.

“Berlin Duvarının yıkılmasıyla başlayan küreselleşme süreci 11 Eylül’de sona erdi”

Arıboğan, konuşmasının devamında duvarlar ve sınırlar konusuna değinerek şu sözleri söyledi: “Berlin Duvarı yıkıldığında 12 sınır duvarı vardı. Günümüzde ise 77 ülke sınırlarını duvarlarla çevrelemiş durumda. Özetle Berlin Duvarının yıkılmasıyla başlayan küreselleşme süreci 11 Eylül’de sona erdi. Bizim sınırlarımız da git gide duvarlarla çevreleniyor.”

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’a konuşmasının ardından Anabilim Koleji Müdiresi Ferah Kebapçı tarafından hediye takdim edildi.

Seminer programı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)