“Zaman, Mekan ve İnsan” konulu workshop etkinliği gerçekleştirildi



Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Zaman, Mekan ve İnsan” konulu workshop etkinliği, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim görevlisi ve belgesel film yönetmeni Dr. Kurtuluş Özgen'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hale Yaylalı’nın öncülüğünde düzenlenen workshop etkinliği, İletişim Fakültesi Mac Laboratuvarında yapıldı.

Katılımcılara belgesel filmin tarihsel geçmişinden başlayarak sinema tarihi ve belgesel sinema hakkında bilgi veren Özgen, kendi çalışma alanlarından örnekler göstererek paylaşımlarda bulundu.



Üç gün sürecek olan workshop etkinliğinin ikinci gününde Kurtuluş Özgen tarafından katılımcılara “Video Sanatı” semineri verilecek.

Workshop etkinliğinin üçüncü gününde ise katılımcıların flaneur olarak kentte imaj toplayıcılığı yapmaları hedefleniyor.

Katılımcılar, özel deneyimlerini merkeze alarak insan, mekân ve zaman ilişkisi üzerine imajlar çekecek ve montajlayacak.

Daha sonra ise katılımcıların eserleri “Zaman, Mekân ve İnsan” isimli kolektif görsel hafıza sergisinde paylaşılacak.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)