Sedat Simavi Ödülleri’ne başvurular başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yaratıcı çalışmaları teşvik etmek ve başarıları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’ne başvurular başladı. Bu yıl dokuz ayrı kategoride sahiplerini bulacak ödüller için başvurular 30 Eylül 2019’a kadar devam edecek. Radyo ve televizyon kategorisinde yer alan eserleri değerlendiren Seçici Kurulda, alanında tanınmış isimlerin yanı sıra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör de yer alıyor.

1977 yılından bu yana Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri için 2019 yılı başvuruları alınmaya başlandı. Gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor olmak üzere dokuz farklı dalda yarışacak olan eserler için kişiler kendileri aday olabilecekleri gibi öğretim kurumları, mesleki kuruluşlar, Sedat Simavi Ödülleri Ön Araştırma Kurulları ve kişilerce de aday gösterilebilecek. Başvuru sürecinin sona ermesiyle Seçici Kurul Üyeleri tarafından değerlendirilecek olan eserler, basın, radyo ve televizyon yolu ile açıklanacak ve ödül kazanan isimler Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunda öncü olan Sedat Simavi'nin ölüm yıldönümünde düzenlenen törende ödüllendirilecek. Aralık ayında gerçekleştirilecek törende ödül kazanan isimlere, merhum Sedat Simavi'nin küçük bir heykelinin yanı sıra ödül belgesi de verilecek.

Seçici Kurulda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı da yer alıyor

Sedat Simavi Ödülleri’nin radyo ve televizyon dallarında, radyo ve televizyon için hazırlanmış ve son bir yılda yayınlanmış programların yönetmenleri, yapımcıları ve yazarları yarışacak. Radyo ve televizyon kategorisinde yer alan eserleri değerlendiren Seçici Kurulda, alanında tanınmış isimlerin yanı sıra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör de yer alıyor.

Başarılı eserler ödüllendirilecek

Sedat Simavi Ödülleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ödül dallarında, en başarılı bilimsel çalışmayı yapmış, en güzel eseri vermiş ve en büyük aşamayı sağlamış başarılı kişilere Sedat Simavi adına ödül vererek, bu dallarda yaratıcı çalışmaları teşvik etmek ve böylece sanat, kültür, bilim ve spor hayatına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenmektedir. Sedat Simavi Ödülleri 1977 ve 1978'de 7 dalda, 1979'da 8 dalda, 1980 ve 1981 'de 7 dalda, 1982'de 8 dalda, 1983 ve 1984'te 9 dalda, 1985'te 7 dalda, 1986'da 8 dalda, 1987-1993 arasında 9 dalda, 1994'de 7 dalda, 1995-1996'da 8 dalda verilmiş ve 1997'den sonra ise 9 dalda verilmeye başlanmıştır.
Ayrıntılar için tıklayınız.

https://www.tgc.org.tr/oduller/sedat-simavi-odulleri.html#tan%C4%B1t%C4%B1m
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)