İletişim Fakültesi Yıl Sonu Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi



Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Genel Sekreter Selçuk Uysaler, Genel Sekreter Yardımcısı Asil Barış Bağ ve fakülte akademik kadrosunun katılımıyla Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke bahçesinde gerçekleştirildi. Toplantıda İletişim Fakültesi’nin yükselen başarı grafiğini sürdürmek için yapılması gerekenler konuşuldu.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın katılımıyla fakülte bahçesinde 19 Haziran günü gerçekleştirilen İletişim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda değerlendirildi.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün teşekkür konuşması ile başlayan toplantıda, yıl boyunca gerçekleştirilen çalışma ve etkinliklerin yanı sıra yeni eğitim öğretim dönemine yönelik hedefler de ele alındı. İletişim Fakültesi’nin başarılı performansının ödüllü öğrenci projeleri ve sektörden gelen geri bildirimler yoluyla kendilerine ulaştığını belirten Rektör Prof. Dr. Tarhan, İletişim Fakültesi’nde gördüğü ekip ruhu ve aile bilincinin çok önemli olduğunu söyledi.



Teori ve uygulamada artan başarı grafiği…

Akademik kurul toplantısında fakültenin yıl boyunca ortaya koyduğu eğitim öğretim faaliyetleri, bilimsel toplantılar, yayın faaliyetleri ayrıntılı olarak ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde fakültenin teorik ve uygulamalı derslerle eğitim öğretimde başarılı bir yıl geçirdiği değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda ayrıca Etkileşim Dergisi, Haber Üsküdar gibi fakülte yayınları üzerinde de konuşuldu. Buna göre fakültenin bilimsel çalışmalarda yakaladığı bu ivmenin bundan sonra da hızlanarak devam etmesi gereği üzerinde duruldu.



Medya profesyonellerinden övgü dolu sözler…

Toplantıda ayrıca medya sektörünün fakülteye ilişkin değerlendirmeleri de ele alındı. Rektör Tarhan katıldığı medya programları esnasında karşılaştığı medya profesyonellerinin Üsküdar İletişimden olumlu söz ettiklerini, fakülteyi ziyaret etmek,  ders ve konferans vermek yönündeki isteklerine vurgu yaptı. Fakültenin yıllardan beri yüksek öğrenci kontenjanı ve doluluk oranlarının da bu başarıyı somut olarak ortaya koyduğu değerlendirmesinde bulunuldu.



Yeni fakülte binası başarı grafiğini artırıyor…

İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Can Diker fakülteye ilişkin öğrenci memnuniyet anketleri hakkında bilgilendirme yaptı. Memnuniyet grafiğinin sürekli yükselişte olduğunu belirten Diker akademik kadrosunun güçlenmesinin ve fakültenin yeni binasına taşınmasının bu yükselişteki rolüne değindi. İletişim Fakültesi dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şaha Özpınar Üniversitenin gerçekleştirdiği vizyon toplantısı hakkında bilgilendirme yaptı.  Toplantıda bölüm başkanları da bölümleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundular. Fakültenin bu yıl ilk kez öğrenci alacak bölümü olan Çizgi Film Animasyon Bölümüne ilişkin tanıtım ve vizyon çalışmaları konuşuldu. Prof. Dr. Hasip Pektaş bu konuda güçlü bir planlama yapmakta oldukları bilgisini verdi.



Ödül alan iletişim öğrencileri ve başarıları da değerlendirildi…

Akademik kurul toplantısında fakülte öğrencilerinin çeşitli yarışmalarda kazandıkları ödüller ve elde ettikleri başarılar da tartışıldı. Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Süleyman İrvan internet gazeteciliği ve gazetecilik uygulamalarında öğrencilerin önemli çalışmalar ortaya koyduklarını dile getirdi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Arda Odabaşı öğrencilerin aldıkları kısa film ödüllerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder bölümün memnuniyet anketlerindeki yükselen grafiğine dikkat çekti.

Reklam Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgül Dağlı da aynı şekilde bölüm memnuniyet grafiğinin yükselişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Fakültenin dış vizyonu da konuşuldu…

Toplantıda fakültenin dış vizyonu da konuşuldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk fakültenin, üniversitenin dış algısı konusundaki katkılarından dolayı teşekkürlerini belirtti. Özellikle de uluslararası öğrenci koordinatörü ve uluslararası algı konusunda fakültenin koordinatörlüğü görevini üstlenen Doç. Dr. Feride Zeynep Güder’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuk bundan sonraki süreçte bilimsel projeler konusunda da fakülteden çok daha fazla destek beklediklerini de sözlerine ekledi.



Hedefte İngilizce bölümler var…

Akademik Kurul toplantısında Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan fakültenin bundan sonraki süreçte İngilizce bölüm açması gereğine de işaret etti. Bu konuda gerekli planlamalara başlanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda ayrıca üniversite tanıtım dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu, tanıtımlarda izlenecek stratejiler üzerinde konuşuldu. Prof. Dr. Hasip Pektaş ve Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal’ın tanıtım döneminde sosyal medya kullanımı konusuna katkı yapmaları gereği vurgulandı.

Fakülte bahçesinde ikramlarla birlikte gerçekleştirilen toplantı dilek ve önerilerle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)