Kazakistan Humanitarian and Technical Academy ile iş birliği protokolü imzalandı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41247

Üsküdar Üniversitesi Türk Cumhuriyetleri üniversiteleriyle iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi.  Kazakistan Humanitarian and Technical Academy’siyle iş birliği protokolü imzalandı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Kazakistan Humanitarian and Technical Academy' si bilimsel araştırmalar ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Baurjan Karimov arasında imzalanan protokol, eğitim ve bilim alanında iş birliği imkanlarını kapsıyor.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Senato Salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör başta olmak üzere Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Üsküdar Üniversitesi Uluslararası Kayıt ve İletişim Yöneticisi Dilbar Aliyeva katılım sağladı.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Kardeş Türk Cumhuriyetleriyle ilişkilerin gelişmesine her türlü desteği sağlıyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör imza töreninin açılış konuşmasında protokolün önemine dikkat çekti. Güngör; “Üniversitelerimiz arasında yapılacak iş birliği çok önemli. Özellikle kardeş Türk Cumhuriyetleriyle bilimsel alanda karşılıklı ilişkilerin gelişmesine hem ülkemiz hem de üniversitemiz olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Birçok alanda ortak projeler ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirebiliriz. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Doç.Dr. Baurjan Karimov “Bu protokolü imzalamamız bizim için ayrı bir değer taşımaktadır”

Kazakistan Humanitarian and Technical Academy' si Bilimsel Araştırmalar ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Baurjan Karimov 1991 yılında kurulan üniversitelerinin başkent Astana'ya yakın Kokşetau kentinde yerleştiğini ve gerçekleştirmiş oldukları üniversite-iş dünyası iş birliği çerçevesinde bulunduğu bölgenin özellikle ekonomi alanında çok önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Doç. Dr. Karimov; “Üsküdar Üniversitesinin geniş imkânlarını gördükten sonra bu protokolü imzalamamız bizim için ayrı bir değer taşımaktadır. Üsküdar Üniversitesinin tecrübelerinden yararlanarak, öğrenci ve öğretim elamanı değişimi gibi birçok alanda yapacağımız iş birliği bizim için çok önem teşkil etiyor.” dedi. 

Prof. Dr. Muhsin Konuk: “Öğrenci, akademik ve personel ortak projelere zemin hazırlayacak”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Üsküdar Üniversitesinin birçok alanda gerçekleştirdikleri AR-GE faaliyetleri ve yenilikçi projeler hakkında geniş bilgi sundu. Azerbaycan, Kazakistan ve diğer kardeş Türk Cumhuriyetlerle imzalanan iş birliği protokolleriyle öğrenci, akademik personel değişimi gibi birçok alanda ortak projelere zemin hazırlayacağını umut ettiğini dile getirdi.


Üskudar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Üsküdar Üniversitesinin kuruluşundan bu yana Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın teşvikleri ve destekleriyle Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin üniversiteleriyle iş birliğine önem verdiklerini söyleyerek, imzalanan protokolle iki üniversite arasında akademik alanlarda yapılacak çalışmalarla daha da zenginleşeceklerini ifade etti. 

Kazakistan Avrasya Üniversitesi Sosyoloji bölümü doktorantı Dilda Karimova Üsküdar Üniversitesinde staj kapsamında bulunmaktan memnun olduğunu ve üniversitedeki akademik olanaklardan faydalanmanın kendi bilimsel çalışmalarına önemli katkı sunduğunu söyledi.

Konuşmaların sonlanmasının ardından Prof. Dr. Nazife Güngör ve Kazakistan Humanitarian and Technical Academy' si bilimsel araştırmalar ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Baurjan Karimov iş birliği protokolüne imza attı.

İmzalanan iş birliği protokolü ile iki üniversite arasında ortak araştırma, seminer, konferans ve diğer bilimsel etkinlikler ile uluslararası projelerde laboratuvar imkanlarının karşılıklı yararlanmaları hedefleniyor. Yine birlikte proje yapmalarını, bilgi, görgülerini artırmak için kısa veya uzun süreli öğretim elemanı ve öğrenci değişimleri konularında iş birliği gerçekleştirilecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)