Dokuyu hızlı iyileştirebilen tedavi hedefleniyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41189

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Hücresel Rejenerasyon için Kondroitin Sülfat ile Güçlendirilmiş Ferulik Asitle Zenginleştirilmiş Kitosan Bazlı In Situ Hidrojellerin İmalatı ve Değerlendirilmesi” başlıklı proje, UCSI University Research Excellence&Innovation Grant (REIG) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje ile dokuyu hızlı iyileştirebilen bir tedavi yönteminin bulunması hedefleniyor.  

“Dokuyu hızlı iyileştirebilen bir tedavi yöntemi bulmayı hedefliyoruz”

Üsküdar Üniversitesi ve Malezya UCSI University iş birliğiyle gelecekte iyileşmesi zor ve derin diyabetik yaraların tedavisinde kullanılabilecek yeni nesil bir ilaç formülasyonu geliştirmek amaçlanıyor. Proje hakkında bilgi veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu  Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan hedef dokuya istenilen zaman diliminde etki hedeflediklerini kaydetti. Karahan; “Oluşturulacak hidrojellerin kitosan bazlı kondrotin sülfat ve ferulik asit ile zenginleştirilmesiyle kontrollü ilaç salınımı ve ilacın yara bölgesine hedeflenmesi gelecekte özellikle diyabete bağlı derin yaraların tedavisinde çok faydalı olacaktır. Bu proje ışığında yenilikçi sistemlerinin etki göstereceği yere giderek daha etkin tedavi amaçlanırken, hücresel rejenerasyona katkıda bulunacak materyallerle zenginleştirilmesi sadece hedef dokuya, istenilen zaman diliminde etkisi amaçlanmaktadır. Böylelikle yaraları iyileşmeyen ve ciddi acılar çeken insanlar için dokuyu hızlı iyileştirebilen yeni bir tedavi yöntemi bulmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yara tedavisinde teknolojik bir üretim geliştirme amaçlanıyor…

Böyle bir projenin parçası olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Mesut Karahan; “Üsküdar Üniversitesinin Malezya UCSI Üniversitesiyle yaptığı bilimsel proje iş birliği sayesinde Üniversitemizin laboratuvarlarında yara tedavisinde kullanılabilecek teknolojik bir üretim geliştirecek bir projeyi hayata geçirmek amacındayız. Böyle bir projenin parçası olduğum için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)