Senato üyeleri NP Sağlık yerleşkesindeki laboratuvarları gezdi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41181

Adaylar YKS Sonuçlarının açıklanmasıyla tercih heyecanı yaşarken, Üsküdar Üniversitesi adaylar için oryantasyon programlarını tamamladı. 20 Temmuz – 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tercih ve Tanıtım Günleri kapsamında adaylara kapılarına açan Üsküdar Üniversitesi, senato üyeleri ve akademisyenleriyle birlikte sahada. Aralarında Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ile beraberindeki senato üyeleri, NP Sağlık Yerleşkesi ve laboratuvarları gezdi.  

Haftalık rutin gerçekleştirilen senato toplantısını bu hafta NP Sağlık Yerleşkesinde gerçekleştirilen Üsküdarlı akademisyenler, tercih ve tanıtım günleri kapsamında laboratuvarları gezdi. 


Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ve beraberindeki senato üyeleri ve farklı bölümden akademisyenler sağlık yerleşkesinin tamamını dolaştı.


Heyet, Perfüzyon, Ebelik, Beslenme İlkeleri, Hemşirelik, Ergoterapi, Odyoloji, Dil-Konuşma Terapi, Anatomi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon laboratuvarları ve  Odyoloji rehabilitasyon ünitesini dolaştı.


Ebelik Laboratuvarında gerçeğe yakın doğum canlandırıldı

Gezide Ebelik Bölümü Anne-Yenidoğan Doğum Simülatörü dikkat çekti. Ebelik laboratuvarı hakkında bilgilendirmede bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete laboratuvar ve işleyişe ilişkin bilgi verdi.  Son teknoloji, yeni bir eğitim uygulaması olan Bilimsel Araştırmalar Projesi (BAP) kapsamında Ebelik Laboratuvarında bulunan Anne-Yenidoğan Doğum Simülatörü ile gerçeğe en yakın doğum canlandırıldı. 


Simülasyon maketiyle doğum yaptırılmasının ardından Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, üniversitelerde bu tekniğin bir ilk olduğunu ve bunun Üsküdar Üniversitesinde bu derece kapsamlı bir şekilde yapıldığının altını çizdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)