15 Temmuz şehitleri bu yıl da unutulmadı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41143

Üsküdar Üniversitesi, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 7’inci yıldönümünde 15 Temmuz’u unutmadı. Darbe girişimine karşı milletin ortaya koyduğu destansı mücadele Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinesinde akademik, idari ve öğrencilerin de katılımıyla çeşitli etkinliklerle anıldı. Üsküdarlı üyeler 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve 15 Temmuz Hafıza Müzesini ziyaret edip, şehitlik anıtında dua etti. 

Darbe ve Demokrasi sergisi ziyarete açıldı

15 Temmuz darbe girişiminin 7’inci yıldönümünde Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke lobi alanında “Darbe ve Demokrasi Sergisi” gerçekleştirildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin saat ve kronolojik olarak anlatıldığı sergi, Merkez Yerleşke lobi alanında 10-16 Temmuz tarihleri arasında gezilebilecek.

15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyaret edildi

Üsküdar Üniversitesi 15 Temmuz Darbe Girişiminin 7’inci yıldönümünde Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü koordinesinde akademik, idari ve öğrencilerin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Ziyarete Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci öncülüğünde akademik ve idari kadrodan çok sayıda isim katılım sağladı. 
15 Temmuz’da şehit olanlar için Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Niyazi Beki öncülüğünde dua gerçekleştirildi. Duanın ardından Üsküdarlı üyeler, Hafıza Müzesini de ziyarette bulundu.

ÜÜ TV’de darbeler üzerine söyleşi programı gerçekleştirildi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kazım Dalkıran, Üsküdar Üniversitesi ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Sekreteri, Emekli Binbaşı Gürcan Onat ve Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı Yöneticisi Sadık Paksoy’un katılımlarıyla ÜÜTV’ de Darbeler üzerine bir söyleşi programı gerçekleştirildi. Programda 15 Temmuz ve Türkiye’de darbeler tarihi konuları ele alındı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)