YÖKAK’ın 300 değerlendirici arasında bir Üsküdarlı!

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Otyakmaz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından kurumsal dış değerlendirme programına seçildi. Otyakmaz, 300 değerlendirici arasına girerek üniversiteleri değerlendirecek.

Kurumsal Dış Değerlendirici eğitimi verildi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), 2019 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı Kapsamında değerlendirici olmak üzere başvuran ve kurul tarafından görevlendirilen aralarında rektör, rektör yardımcısı, akademisyen, idari personel ve öğrencilerin bulunduğu 300 kişiye Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi verdi.

2-3 Mayıs 2019 tarihleri arası The Ankara Hotel’de gerçekleşen eğitimde, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasemin Otyakmaz, kurumsal dış değerlendirici olarak seçildi.

Geçtiğimiz sene de bu ekibin içerisinde olan Otyakmaz, üniversiteleri değerlendirmeye devam ediyor.

5 yılda en az 1 kere yapılan değerlendirmeler 5-8 kişilik değerlendirici ekipten oluşup, 5 ana başlık ve bir başlık altında yer alan ölçütler çerçevesinde değerlendirme yapıyorlar.

YÖKAK tarafından belirlenen ve yapılan bu değerlendirici ekibin içinde yer alan Otyakmaz, bu yılın Haziran ayında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini değerlendirecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)