İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Eğitici Eğitimleri” başladı!

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41036

Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tüm birimlerindeki uzman personellerine “Uygulamalı Eğiticinin Eğitimi” programına başladı. Yenilikçi eğitim oyunları ile desteklenen eğitim programı Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar tarafından yürütülüyor.

Eğitici Eğitimi programıyla eğitimcilerin birçok alanda yetkinleşmesi hedefleniyor.

5 gün sürecek “Uygulamalı Eğiticinin Eğitimi” programında katılımcıların, yenilikçi uygulama yöntemleriyle birlikte eğitim ve öğretim yöntemlerini, tekniklerini ve materyallerini kullanabilmeleri için gerekli olan bilgi ve becerileri kazanmaları hedefleniyor. Ayrıca öğrenme teorileri, öğrenme stilleri, öğrenme problemleri, öğrenme ortamları, öğrenme becerileri ve değerler eğitimi gibi konular hakkında bilgi sahibi olmaları de hedefler arasında.

Sertifika hakkı kazanacaklar…

Tüm bu uygulamalara ek olarak öğrenme ortamlarının tasarlanması, öğrenme materyallerinin hazırlanması, öğrenme etkinliklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme yöntemleri gibi konularda uzmanlaşmalarının sağlanması planlanıyor. “Uygulamalı Eğiticinin Eğitimi” programını başarıyla tamamlayan katılımcılar Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sertifikayı almaya hak kazanıyor.

Lider sağlık yöneticilerinin liderlik tarzlarını oluşturarak, yaratıcı takımlar kurmaları hedefleniyor. 

Eğitimde lider sağlık yöneticilerinin, liderlik özelliklerini keşfederek sahip oldukları özelliklerini nasıl daha etkin kullanabileceklerinin farkına varmaları ve kendi liderlik tarzlarını oluşturarak, yaratıcı takımlar kurmaları hedefleniyor.

Bu eğitim sonucu katılımcılarda; eğitim süreci ve kurum içinde etkili iletişim kurma, kurum içi belirlenen bir konuda eğitimi planlama ve planlanan eğitimi uygulamalı olarak yürütme, uygun sunu tekniklerini kullanma, eğitimin amacına uygun görsel ve işitsel materyaller geliştirmeleri amaçlanıyor. 

“Eğitici Eğitimleri” nde yer alan katılımcıların öğrenme stillerine uygun öğretim model ve yöntemlerini kullanma, yapılan eğitimi uygun ölçme araç ve yöntemleri ile değerlendirme ile eğitimin etkililiği ve verimliliği hakkında geri bildirim sağlama, yetişkin eğitiminin temel özelliklerini kavrama ve tüm süreci kurumun hedefleri doğrultusunda raporlayabilme becerilerini kazanmaları eğitimin amaçları arasında yer alıyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)