10.06.2023 Tarihli Akademik Kadro İlanı

Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğünden:
Üniversitemize 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri, “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin yürürlükteki ilgili maddeleri ile “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ve “Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Usul ve Esasları” hükümlerine göre öğretim elemanı alınacaktır.

Duyuru Başlama Tarihi 10/06/2023
Son Başvuru Tarihi 24/06/2023
Ön Değerlendirme Tarihi (Öğretim Görevlisi kadroları için) 06/07/2023
Giriş Sınav Tarihi (Öğretim Görevlisi kadroları için) 10-11-12/07/2023
Sonuç Açıklama Tarihi (Öğretim Görevlisi kadroları için) 18/07/2023

BAŞVURU İLE İLGİLİ EVRAKLAR: 
Adayların başvurdukları bölümü belirtir dilekçeleri ekinde özgeçmişini, bir adet fotoğrafını, nüfus cüzdanı örneğini, doçentlik belge suretini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora ve yüksek lisans çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen Profesör için altı (6), Doçent için dört (4) adet USB bellek ile birlikte, Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığına kargo yolu veya şahsen başvurmaları, öğretim görevlileri gerekli başvuru evrakları ile birlikte, ilgili Ortak Dersler Bölümü (Yabancı Diller)  Sekreterliğine kargo yolu veya şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru süresi bu ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

NOT: İngilizce Bölümlerimiz ile Ortak Dersler Bölümü (Yabancı Diller) için aday/adayların Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin” 7/3. Maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. (Yabancı Dil Puanı: En az 85 puan olması gerekmektedir.) İstenilen evraklar belirtilen şartları taşımayan ve süresi içinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
 

FAKÜLTE / SHMYO BÖLÜM / PROGRAM / ABD İSTENİLEN ÖZELLİKLER / UZMANLIK ALANI KADRO UNVANI KADRO SAYISI
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği (İngilizce) Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği alanında Doçentliğini almış olmak. Profesör 1
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Biyokimya alanında Doktorasını tamamlamış olmak ve Kimya alanında Doçentliğini almış olmak. Profesör 1
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet talanında Doçentliğini almış olmak. Doçent 1
Rektörlüğe Bağlı Bölümler Ortak Dersler Bölümü (Yabancı Diller) İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Çeviri Bilim, Dil Bilim Bölümlerinden lisans mezunu olup, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.
ALES : en az 70 puan almış olmak, Yabancı Dil (İngilizce) sınavından en az 85 puan almış olmak.
Öğretim Görevlisi (Ders Verecek) 20


Öğretim Üyesi (Prof. Dr., Doç. Dr.,) kadrolarına atanmak isteyen adayların;

  • Dilekçesi ile birlikte bir adet vesikalık fotoğraf,
  • YÖK formatlı güncel özgeçmiş,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Doçentlik, Doktora, Yüksek Lisans ve Lisans diplomasının noter tasdikli fotokopisi,
  • Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Usul ve Esasları Puanlama Tablosu,
  • Yayın listesini içeren Profesör için altı (6), Doçent için dört (4) adet USB bellek ile başvuruda bulunması gerekmektedir.

Öğretim Görevlisi kadrosuna atanmak isteyen adayların;

  • Başvuru Dilekçesi ile birlikte bir adet vesikalık fotoğraf, (web sayfamızın duyurular kısmında ilan sayfasında dilekçe örneği mevcuttur)
  • YÖK formatlı güncel özgeçmiş, (web sayfamızın duyurular kısmında ilan sayfasında örneği mevcuttur)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Lisans diplomasının fotokopisi, Yüksek Lisans diplomasının fotokopisi (E-devletten alınan mezuniyet belgeleri de başvuru esnasında kabul edilecektir.)
  • Lisans Transkript fotokopisi, Yüksek Lisans Transkript fotokopisi,
  • ALES Belgesi Fotokopisi (ALES'ten en az 70 puan almış olmak gerekmektedir. Sonuç açıklanma tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir.)
  • Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan (KPDS) en az 85 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan aldığını kanıtlayan belge ile başvuruda bulunması gerekmektedir.

NOT: 

  • Noter onaylı olarak istenilen belgeler Başvuru esnasında fotokopi olarak kabul edilmektedir. Ancak, başarılı olup; atanmaya hak kazanan asil adaydan noter onaylı belgeleri ayrıca istenilecektir.
  • Yabancı ülkelerden alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin kabul edilmiş olması ve başvuru esnasında ibraz edilmesi şarttır.
  • İstenilen evraklar belirtilen şartları taşımayan ve süresi içinde başvurmayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Adresi:
Kargo yolu ile veya şahsen web sayfamızda ( https://uskudar.edu.tr/) aşağıda belirten yerleşkelerimize yapılması gerekmektedir.

Profesör, Doçent ve Öğretim Görevlisi ilanları kadro başvuruları

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi (İnsan Kaynakları Direktörlüğü)
Altunizade Mah. Üniversite Sok No:14 A Blok Üsküdar – İSTANBUL Tel: 0 216 400 22 22 (2840-2841-2842-2844)