Üsküdar Üniversitesinde Spor Yaralanmaları konuşuldu



Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından düzenlenen “Uğur Zorçelik ile Spor Yaralanmaları Konferansı” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Çarşı Yerleşke Emirnebi-1 Konferans Salonunda yapılan etkinliğe konuşmacı olarak Kasımpaşaspor Kulübü’nün fizyoterapisti Uğur Zorçelik katıldı. Etkinlik süresince öğrencilerin sorularını yanıtlayan Zorçelik; sporcuların tedavi süreçleri ve bir fizyoterapist olmanın olumlu ve olumsuz yönleri gibi bir çok konu hakkında konuştu.



“Bir Spor Kulübü’nde çalışmadan önce belirli stajlar yapmış olmanız lazım”

Zorçelik; öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce mutlaka kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ve geniş bir çevre edinip, çok araştırma yapmanın da büyük bir önem taşıdığını söyledi. Ayrıca bu sektörde staj yapıp bir fizyoterapistin meslek hayatını görmenin kişinin kendi meslek hayatı için ilerde çok faydalı olacağının altını çizdi.

“Bir oyuncuyu ısınma egzersizleri yapmadan sahaya çıkartamazsın”

Bir profesyonel sporcu için ısınma egzersizlerinin bir olmazsa olmaz haline geldiğini söyleyen Zorçelik; bu egzersizler yapılmadığı takdirde sakatlanma riskinin artmasından, performans düşüklüğüne kadar birçok kötü sonuca yol açabileceğini ekledi. Örneğin sporcunun ilk olarak kardiyovasküler egzersizlerle kandolaşımının hızlandırıldığını ve bunun kasdokularına daha hızlı kan pompalanmasını sağladığını söyledi. Böylece sporcunun kasları müsabakada karşılaşacağı strese ve zorlanmaya karşı hazır oluyor.

“Sakatlıkların tedavi süresi her sporcuda farklı olabiliyor”

Zorçelik; sakatlanan bir sporcunun tedavi sürecinin sporcudan sporcuya değişiklik gösterebileceğini söyledi ve kendisinin de tecrübelerine dayanarak her sporcuda başka bir tedavi süreci belirlediğini ekledi. Özellikle önemli bir spor müsabakası öncesi sakatlanmalar olduğunda, takımın bu maçtan maddi manevi çıkarlarını da göz önünde bulundurarak, sakatlanan sporcunun tedavi sürecinin mümkün olduğu kadar hızlandırılmış bir şekilde sürdürülmesi ve sporcunun en kısa sürede sağlığına kavuşmasını sağlamaya çalıştığının altını çizdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)