Sağlık Yönetiminde Kariyer Planlaması konuşuldu



Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ve Sağlık Yönetimi kulübü tarafından ‘Sağlık Yönetiminde Kariyer Planlaması’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğin konuğu Acıbadem Hastanesi Hasta Hizmetleri Saha Operasyon Müdürü Anıl Özdemir oldu.

“Kariyer geliştirme ve planlamada öncelikle bireysel sorumluluk önemlidir”

Çarşı Yerleşke’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencisi Hafize Çağla Dedeş yaptı. Kariyer planlama her meslekte olduğu gibi sağlık yöneticilerinde çalışma hayatındaki performanslarını ve başarılarını olumlu yönde etkilediğini dile getirdi. Dedeş, onlar için gerekli olan bilgi beceri ve davranışları geliştirmeleri gerektiğini profesyonel olarak ilerlemelerinde iş ve özel yaşamlarında oluşan değişikliklere uyum sağlamaları için önemli bir araç olduğunu dile getirdi. Bireylerin daha geniş istihdam olanakları sağlayabilmeleri için kariyer geliştirme ve planlamada öncelikle bireysel sorumluluk almalarının önemli olduğunu vurguladı.

Dedeş ayrıca, sağlık sektöründe kariyer yapmış ve yapmakta olan yöneticilerin tecrübeleri ve tavsiyeleri bizler için birer yol gösterici olacağını söyledi.

“Her birinizin kendisini bir kumbara olarak görmesini istiyorum”

Acıbadem Hastanesi Hasta Hizmetleri Saha Operasyon Müdürü Anıl Özdemir de “Sizlerin her birinizin kendisini bir kumbara olarak görmesini istiyorum” dedi. Özdemir, o kumbaraya ilk etapta para yerine değer atılması gerektiğini vurguladı. Özdemir, ne kadar çabalarsanız çabalayın iş hayatına başlayacağınız ilk yıllar ülkenin içinde bulunduğu nüfustan dolayı çok da yüksek rakamlar kazanamayacaklarını dile getirdi. Kumbaraya atılan her değerin gelecekte para olarak döneceğini unutmadan hareket edilmesi gerektiğini söyledi.



“Sağlık yönetimi mezunuyum demekten çok fazla öteye gidilmiyor”

Hiçbir insanın oturduğu yerden bir yerlere gelemeyeceğini dile getiren Özdemir, çok fazla sağlık yönetimi mezunu geldiğini sağlık yönetimi mezunuyum demekten çok fazla ötesine gidilmediğini bunun biraz daha kırılması gerektiğini söyledi. Rakiplerin çok olduğunu bu yüzden bir fark koyulması gerektiğini vurguladı. Şu an içinde bulunduğumuz dönemin en kalabalık dönem olduğunu bunun avantajlarını ve dezavantajlarını göz önüne getirmemiz gerektiğini belirtti.

Özdemir; “Bir sağlık yönetimi öğrencisi ve mezunu ben bu bölümü okudum hadi bana iş ver demenin ötesine geçmeli” dedi. Özdemir, derslerden öğrendikleriniz ile gerçek hayatı üst üste koyup karşılaştırmanın gerektiğini söyledi. Her meslekte olduğu gibi yabancı dilin getirdiği artılar olduğuna vurgu yaptı.

Etkinlik soru cevap kısmının ardından plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)