Yeni Medya Sektörle Buluşuyor etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi



Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ve Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya Kulübünün ortaklaşa düzenlediği Yeni Medya Sektörle Buluşuyor etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi.
 
Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Yeni Medya Kulübü Başkanı Sara Güller’in yaptığı etkinliğe TRT spikeri Aynur Ayaz konuk oldu.
Aynur Ayaz, küçüklükten kendine yol haritası çizdiğini ve çizdiği yol için ilkokuldan beri çalışmalara başladığını söyledi. Gazete, dergi, radyo ve kurumsal ilişkiler derken kendini son olarak televizyonda bulduğunu söyleyen Ayaz, yaklaşık on beş yıldır televizyon dünyasında bulunduğunu belirtti.



“Gazetecilerinin gözü ve kulağı dijitalden önde olmalı”
 
Ayaz; “Sosyal mecra tehdit altında çünkü bilgi kirliliği ve kopyala-yapıştırın en üst seviyeye geldiği noktadayız. Araştırma yok hazır alma var. Hazır yemek yemekten ev yemeklerini ararsınız öyle bakın olaya. Hep aynı şeyleri görmek, aynı insanların aynı demeçlerini dinlemek yerine farklı kesimlerden farklı kalemlerin yazılarını okumak her zaman sizi besler, zenginleştirir” dedi. Her şeyin dijitale dönüştüğü ve tehlike sinyallerinin çaldığı bir dönemde gazetecilerin gözünün, kulağının dijitalden önde olması gerektiğini önemle vurguladı.

“Doğruları insanlarla paylaşmamız gerekiyor”
 
Öğrencilere hayallerini geniş tutmalarını, sadece ülkemiz içinde değil dünyaya yön verebilecek yeni medyada atış noktalarının olması gerektiğini belirten Ayaz, şuan ki öğrencilerinin imkânının kendi imkânlarından çok daha fazla olduğunu söyledi.

Ayaz şunlar söyledi: “Yeni medyada ya da dijital alanda olan arkadaşlarda soru sorma sıkıntısı var, soru sormaktan acizler, iki kelamı yan yana getirmekte, kendilerini ifade etmekte ve kelime dağarcığında boşlar. O kadar dolu Türkçe kelime hazinemiz varken üç kelime ile kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Sürekli tüketim içerisindeyiz. Bizim bulunduğumuz dijital alan daha çok tüketime açık fakat biz bu kaygan zeminde daha çok üretip, doğruları yakalayıp onları insanlarla paylaşmamız gerekiyor” dedi.



Etkinlik, soru cevap kısmının ardından Dr. Öğr. Üyesi Gül Esra Atalay’ın Aynur Ayaz’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)