Üsküdar Üniversitesi 7. Biyomühendislik ve Genetik Günleri programı gerçekleştirildi



Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği 7. Biyomühendislik ve Genetik Günleri etkinliği katılımın yoğun olduğu bir programla gerçekleştirildi.



Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sevimoğlu gerçekleştirdi.

Biyomühendislik bölümü hakkında bilgi veren Dr. Sevimoğlu, Biyomühendisliğin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Bu sene üçüncü mezunlarını vereceklerini ifade eden Dr. Sevimoğlu öğrencileriyle gurur duyduğunu kaydetti.



“İnsanı anla dünyayı değiştir sözcüğü bize çok şey veriyor”

Prof. Dr. Osman Çerezci, Üsküdar Üniversitesinin insan odaklı, insana ve topluma hizmet etmeyi önemli bir şiar edinmiş ve önemli bir ölçü olarak sunduğunu belirtmesinin ardından “İnsanı anla dünyayı değiştir sözcüğü bize çok şey veriyor. Çünkü insanı anladığımız zaman yeryüzünü anlamış olacağız. Dünyayı ve evreni anlamış olacağız. Bu bize bilimsel araştırmalarımızda son derece yardım edecektir çünkü evrende var olan kanunları anlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.



“İnsanı kontrol etmenin en eski metodu zihin kontrolüdür”

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Şeker de, uzaktan zihin kontrolü veya medya tacizi hakkında konuştu. İnsanı kontrol etmenin en eski metodunun zihin kontrolü olduğunu söyleyen Dr. Şeker, “Bu metot ile kimyasal madde kullanılarak kişiler, insanlara istediklerini yaptırmıştır. İnsanları çeşitli cinayetlere ve suçlara itmişlerdir. 15 Temmuz olaylarına benzer çok çok kötü şeyler yaptırılmıştır” diyerek ve insanı o hale soktuktan sonra bir daha kontrol etmenin mümkün olmadığının altını çizdi.



“Çok değerli bir alandasınız”
Üsküdar Üniversitesi SHMYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin, biyomühendislik ile radyasyon arasındaki ilişkiyi ne anlamda değerlendirmemiz gerektiğini ve günümüzde radyasyonla ilgili konularda radyobiyoloji ve radyasyon biyolojisini veya ileri adımlarında biyomedikal teknolojileri düşünmemenin mümkün olmadığını söyledi. Dr. Tekin; “Radyasyon ile ilgili çalışmalar uzun vadede bilimsel literatüre çok katkı yapacaktır ve günümüzde de trend olacaktır. Çok multidsipliner ve değerli bir alandasınız.” ifadelerini kullandı.

7. Biyomühendislik Günleri programa konuşmacı olarak katılan Acıbadem Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Cengiz Yakıcıer,  Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünden Prof Dr. Ali Koşar,  Acıbadem Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyes Doç Dr. Ali Rıza Cenk Çelebi, Yesil Science CEO’su ve kurucusu Dr. Yusuf Yeşil ve Geen Biyoteknoloji kurucusu Arda Deniz Dokuzoğlu’na Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Promer Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Vildan Enisoğlu Atalay ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Sevimoğlu’utarafından plaket takdim etmesiyle sona erdi.









 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)