“Dijitalleşen Dünyada Siber Riskler” Semineri Gerçekleştirildi


Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi fakülte seminerleri kapsamında önemli bir ismi misafir etti. “Dijitalleşen Dünyada Siber Riskler” konulu seminere Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde ilk olarak Üsküdar Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Şeker konuştu. 5G nesnelerin internetinin iletişim teknolojisin kullanımı sonucunda ortaya çıkan elektromanyetik radyasyon kirliliğinin siber riskler açısından değerlendirmesini yapan Şeker, elektromanyetik radyon kirliliğinin gelecekte oluşturacağı olumsuzluklar hakkında da katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.

Doç. Dr. Bilgin Metin ise siber güvenliğin günümüzde şirketlerin siber saldırılara karşı, fikri mülkiyetlerin, finansal bilgilerin ve şirketlerin itibarının korunması konusunda önemine değindi. İş sürekliliğinin sağlanarak üretim kesintilerinin yaşanmamasında kritik bir rol oynamakta olduğunu vurgulayan Metin, akıllı şehirlerdeki ulaşım, haberleşme, finans, sağlık tesisleri ile elektrik, su gibi kamu hizmetlerinin, siber tehditler açısından göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Metin, siber güvenliğin ulusal savunma açısından önemini ve siber tehditlere karşı stratejik bir bakış hakkında yapılan uygulamalardan da örnekler verdi.

Seminerin sonunda Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci, siber güvenlik konusunda Ülkemizin ihtiyaç duyduğu elaman ihtiyacı dolayısıyla öğretim planlarında yeni düzenlemeler ulusal ve uluslararası ortaklıklı eğitim programları oluşturma çalışmaları yapmakta olduklarını açıkladı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)