İş ve staj fırsatları öğrencilere sunuldu!


Üsküdar Üniversitesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Kariyer Merkezi Direktörlüğü’nün düzenlediği “Kariyer Günleri” etkinliğinde iş hayatının önemli firmaları ile bir araya geldi.  Aralarında NPİSTANBUL Beyin Hastanesinin de bulunduğu 44 kurum etkinlik kapsamında stand kurarak öğrencilere staj ve iş imkânları hakkında bilgi verdi. 



Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke bahçesinde gerçekleşen etkinlik standlarını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da ziyaret etti. Standları sırasıyla inceleyen Tarhan, yetkililerden firmaları hakkında bilgi aldı.  



Mülakatta yapılan yanlışlar

Etkinlik kapsamında Eğlence Mühendisleri ekibinden Irmak Karakoç ve İlker Elibol, öğrencilere CV hazırlama, mülakat teknikleri ve mülakatta yapılan yanlışlar konusunda canlandırmalar yaparak eğlenceli bir sunum gerçekleştirdiler.



“CV sizin vitrininizdir”

Oyuncu İlker Elibol, CV’nin iş arama sürecinde önemli bir rol oynadığının altını çizerek öğrencilerle şunları paylaştı: “CV sizin vitrininizdir. Bir işe ne kadar istekli olduğunuzu CV’nin önyazısında belirtebilirsiniz” dedi.



İşe girerken nelere dikkat edilmeli?

Wellpoint Şirketler Grubu İnsan Kaynakları Uzmanı Nurgül Çetin ise İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine işe girerken nelere dikkat edilmeli, stajın önemliliği ve şirket tanıtımı hakkında bilgiler verdi.



“Başarı deneyimdir”

ABC Gurme firma yetkilisi Gürcan Karadut ise öğrencilere kariyer yaşamı hakkında önemli bilgiler verdi. Karadut başarının iş hayatındaki önemine değinerek “ Başarı deneyimdir. Bir işi ne kadar çok yaparsanız o işteki başarınız o kadar artar. Bu başarıda network ve iletişimin payı da çok önemli” ifadelerini kullandı.



Programın devamında Merkez Yerleşke Kuleli Salonda  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yılancıoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yönelik kariyer planlaması, iş hayatında dikkat edilmesi gereken husular gibi konularda söyleşi yapıldı. Söyleşiye Bilge Adam İnsan Kaynakları Müdürü Müjde Kano Üncü, Bittefernder Operasyonlardan Sorumlu Yönetici Alev Akkoyunlu, Cesna Labarutuvar Sistemleri’nden Engin Narinç, Coca Cola İnsan Kaynakları Uzmanı Pınar Dursun, Markumnet Pazarlama İş Geliştirme Müdürü Hasan Tezgel, Polifarma Eğitim Şefi Dr. Ecz. İldeniz Aksu katılım sağladı.



Saha ile öğrencileri bir araya getirmenin amaçlandığı etkinliğin devamında Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur’un moderatörlüğünde “Sağlıkta Kariyer” adlı panel gerçekleştirildi. Panelde Dünyagöz İnsan Kaynakları sorumlusu Hakan Orbeyi, Acıbadem Sağlık Grubu İnsan Kaynakları sorumlusu Zeynep Ulusam, Yeditepe Hastanesi İnsan Kaynakları sorumlusu Gözde Dayıoğlu, Medipol Üniversitesi Öğrt. Üyesi Dr. Kenan Şahin sağlık ve kariyer konularında öğrencilere bilgiler vererek soruları yanıtladı. 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)