Bir Sporcu Nasıl Beslenmeli?



Üsküdar Üniversitesi ve Sağlık, Kültür ve Spor direktörlüğü ile Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından düzenlenen “Kariyer Basamakları Sunumu” etkinliğine Kadın Milli Güreşçiler Diyetisyeni Merve Şahiner konuk oldu.

Güney Yerleşke gerçekleşen etkinlikte “Bir sporcu nasıl beslenmeli?” ve “Bir sporcunun beslenme programı performansına ne kadar etki eder?” konularında önemli bilgiler paylaşıldı.

“Milli takıma hizmet ediyor olmak çok güzel bir şey”

İlk olarak bir sporcunun baş hedefinin olimpiyatlara katılıp madalya kazanabilmek olduğunu vurgulayan Şahiner; sporculara bu süreçte destek olabilmenin gururunu yaşadığını belirtti.



“Sağlıklı beslenme alışkanlık haline gelmeli”

Milli güreşçilerin müsabakalara katılabilmeleri için belirli bir kilograma ulaşmaları gerekiyor diyen Şahiner, beslenmelerine dikkat etmeyip son bir haftada diyetisyen arayışına geçen birçok sporcumuzun olduğunun altını çizdi. Merve Şahiner, bu algıyı kırabilmenin uzun bir süre aldığını ve sağlıklı beslenmenin bir alışkanlık haline gelmesi konusunda sporcularımızı ikna etmenin zor olduğunu söyledi.

“Pes etmeyip başarıya odaklanmalıyız”

Her daim pes etmeyip başarıya odaklanmamız gerektiğini belirten Şahiner; kendisinin bir basketbol maçında Anadolu Efes Spor Kulübü'nün Diyetisyeni Buket Mamur'un iletişim bilgilerine ulaştığını ve şimdilerde ise adeta bir abla kardeş ilişkisine sahip olduklarını dile getirdi.

“Ben her yemekte başlarında duruyorum”

Kampa gitmeden önce sporcuların yemek menülerini hazırladığını ve gidecekleri yerin mutfağına gönderdiğini söyleyen Merve Şahiner; bunun malzemelerin önceden alınması açısından büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Sporcuların bizzat başında durup ne yemeleri gerektiği konusunda onları bilgilendirdiğini ve yanlış besinler tüketmeye çalıştıklarında onları uyardığını dile getirdi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)