Radyoterapinin önemi ve işleyişi ele alındı

Radyoterapinin önemi ve işleyişi ele alındı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetli Meslek Yüksek Okulu Radyoterapi Bölümü “Radyocerahhi” konulu seminer düzenledi. Seminerin konuğu Özel Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Fizik Uzmanı Nadir Küçük oldu. Küçük, radyoterapinin önemi ve işleyişi ile ilgili bilgi verdi.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Radyoterapinin önemi ve işleyişi ele alındı 2

Radyoterapinin işleyişi konuşuldu 

Radyoterapi mesleğinin önemi ile ilgili bilgi veren Küçük, radyoterapi departmanındaki işleyişe değindi. Küçük, “radyoterapi departmanda öncelikle hastaya simülasyon yapılıyor sonrasında konturlama, planlama, QA (kalite kontrol) ve sonrasında tedavi uygulanıyor. Tedavinin yapılabilmesi için beş - altı basamağın geçilmesi gerekiyor ve bu basamakların büyük bir kısmını hasta ile geçiyoruz fakat kalite kontrol gibi planlama gibi hastanın olmadığı özel durumlarda mevcut” dedi.

Simülasyon yöntemi ile ilgili bilgi verildi

Radyoterapide kullanılan simülasyon yönteminin amacına ilişkin paylaşımlarda bulunan Küçük, “Simülasyonları tedaviyi kopyalamak için yapıyoruz. Hastaya birtakım uygulamalarda bulunarak tedaviye hazır hale getiriyoruz. Simülasyonlar birçok yerde kullanılıyor radyoterapide ise hastada bulunan kanserli hücreyi tedavi etmeden önce yapılan bir uygulama” şeklinde konuştu. Küçük, simülasyonun yapım yöntemleri ile ilgili bilgi vererek, simülasyonlarda dikkat edilmesi gereken unsurlara değindi.

Radyoterapinin önemi ve işleyişi ele alındı 3

Soru cevap eşliğinde gerçekleşen etkinliğin sonunda Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Dr. Öğr. Üyesi Miraç Kamışlıoğlu, Nadir Küçük’e çiçek ve plaket taktim etti.

Radyoterapinin önemi ve işleyişi ele alındı 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)