Gazeteci Nedim Şener Üsküdarlı öğrencilerle buluştu

Gazeteci Nedim Şener Üsküdarlı öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bir Düşün Sosyal ve Siyaset Kulübünün düzenlediği söyleşinin konuğu gazeteci Nedim Şener oldu. Benden muhalif ya da ideolojik bir adam yaratmaya çalıştılar diyen Şener, “Ben insanlara doğruyu söyleyemem çünkü bu benim doğrum. Doğru göreceli bir şeydir ben gerçeklerden söz edebilirim” ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü kulüp başkanı Emirhan Dursun’un yaptığı söyleşi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Şener, mesleğiyle ilgili soruları yanıtladı.

Gazeteci Nedim Şener Üsküdarlı öğrencilerle buluştu 2

“Gazeteciliğin heyecanı ağır bastı”

Herkesin yaptığı işin kişiliğinin de yansıması haline geldiğini belirten Şener şunları söyledi; “Benim içimde olan şey bir araştırmacı olma isteğiydi. Dünya Gazetesinde araştırma bölümüne girmiştim. Ekonomi yazıları yazıyordum. Gazeteciliğin heyecanı biraz daha ağır bastı çünkü tarih doksanlı yıllardı. Biraz farklı renkleri olan ama gazetecilik açısından çok heyecan dolu yıllardı. O yüzden orada kalmayı kendim için daha önemli olduğunu düşündüm” ifadelerini kullandı.
Kamuoyunda farklı düşüncelere sahip insanlara eşit mesafede durmayı nasıl başarıyorsunuz sorusuna ilk zamanlar böyle olmadığını, hayata ön yargıları olarak başlayan biri olduğunu söyleyen Şener bu noktada objektif ve bilimsel bir üniversite eğitiminin öneminden bahsetti.

“Hiçbir zaman siyasi kişilik olmadım”

Herkesin ön yargıları, yanlışları, kendi hayatımızla ilgili bakış açılarının olduğunun altını çizen Şener “Ama beni etkileyen şey olaylar olmuştur ya da olaylardan değil de yine o ön kabullerle yani ideoloji, inanç, saplantılar insanın hayatına yön verebilir. Ben hiçbir zaman siyasi bir kişilik olmadım. Zaman içinde ideolojik olma, muhalif olma veya iktidara yakın olma kaygınız yerini olgusal gazeteciliğe bırakıyor. Gerçeğe, olguya sarıldığınız zaman sizi kolay kolay yıpratamazlar ancak iftira atabilirler ama o olgunun gücü onu da yenmeyi başarır.” dedi.

Doğru mu, gerçek mi?

Siz haberi verirsiniz, okuyucu kendi hayatına köşe edinir. Benden bir muhalif ya da ideolojik bir adam yaratmaya çalışıyorlar. Ben insanlara doğruyu söyleyemem çünkü benim doğrum. Doğru göreceli bir şeydir ben size gerçeklerden söz edebilirim” diyen Şener, bütün bu sürecin insanda bir şekil yarattığını belirtti.

Gazeteci Nedim Şener Üsküdarlı öğrencilerle buluştu 3

Söyleşi soru cevap kısmının ardından Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın Nedim Şener’e Hisseden İnsan heykelinin verilmesiyle sona erdi.

Gazeteci Nedim Şener Üsküdarlı öğrencilerle buluştu 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)