Sette çocuk psikolojisi ele alındı

Sette çocuk psikolojisi ele alındı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Bilim Ofisi Kulübü düzenlediği “Sette çocuk psikolojisi” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak Psikolog Talha Tolunalp katıldı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleşen etkinliğe üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

“Herkes kendi çalıştığı alan da bir takım yeniliklere öncülük etmeli”

Herkesin kendi çalıştığı alanda bir takım yeniliklere öncülük etmesi, kendi alanını geliştirmeye yönelik çalışması gerektiğini belirten Psikolog Talha Tolunalp, kendisinin psikoloji alanında gelişmeye yönelik çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Tolunalp her sette bir psikoloğun olmadığını kendisinin ilklerden olduğunu bu alanda öncülük etmek bunu insanlarla paylaşmak istediğini dile getirdi.

Sette çocuk psikolojisi ele alındı 2

“Çocuklar çok neşeli olurlar ama bu çocuklar daha çok neşeli oluyorlar”

TRT’de yayınlanan Tozkoparan dizisi ile ilk kez set ortamına girdiğini belirten Tolunalp, bu tür ortamlara yabancı olduğunu dile getirdi. Yapım Şirketi dizinin ana karakterlerinin çocuk olduğunu, onların incinmemesi için sette pedagog olmasına karar verdiklerini belirtti. Tolunalp çekim öncesi süreçte çocuklara bir takım testler uyguladığını, onlarla tek tek tanıştığını aralarında bir güven bağının oluştuğunu ifade etti. Tolunalp “çocuklar çok neşeli olurlar ama bu çocuklar daha çok neşeli oluyorlar” dedi.

“Ben çalıştığım kurumun savunucu değil çocuğun savunucusu oluyorum”

Çocukların ailelerine ve yapım şirketine çocukların bazı kişisel özelliklerinin olduğunu sette ona göre davranılması gerektiğini belirten Tolunalp, çocukların haklarının her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı. Tolunalp; “Ben çalıştığım kurumun savunucu değil çocuğun savunucusu oluyorum” ifadelerini kullandı.

Tolunalp çocuklar okula gittiği için çekimlerin sadece hafta sonu olduğunu bunun onu rahatlatan bir detay olduğunu vurguladı. Normal şartlarda dizilerde set saatlerinin çocuklara göre ayarlanmadığını belirten Tolunalp, yapım şirketini zorlayan bir durum olduğunu bu yüzden dizi süresini 60 dakikaya indirdiklerini dile getirdi.

Söyleşi toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Sette çocuk psikolojisi ele alındı 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)