Haber Üsküdar web sitesi tanıtıldı

 Haber Üsküdar web sitesi tanıtıldı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine internet gazeteciliği alanında pratik yapma imkânı sunacak Haber Üsküdar web sitesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
 
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, İletişim Fakültesi öğrencilerine internet gazeteciliği yapma fırsatı sunacak Haber Üsküdar web sitesini öğrencilere tanıttı.

Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtımda Prof. Dr. Süleyman İrvan, İletişim Fakültesi’nin basılı bir gazetesinin yanında haber sitesi olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Yakında faaliyete geçecek olan haber sitesinin yalnızca hazırlanan haberleri yayımlayan bir site olmayacağını, aynı zamanda öğrenciler açısından eğitici bir işlevi de yerine getireceğini dile getirdi.

Haber Üsküdar web sitesi tanıtıldı 2İletişim Fakültesinin tüm öğrencileri içerik yükleyebilecek
 
İletişim Fakültesi öğrencilerinin tamamının siteye giriş yapıp haber yazabileceğini ifade eden İrvan, öğrenciler tarafından yüklenen haberlerin editörler tarafından kontrol edileceğini ifade etti. İrvan, internet haberciliği alanında öğrencilere tecrübe kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın ardından söz alan Üsküdar Üniversitesi Yazılım Birimi Yönetici Yardımcısı Engin Bayır öğrencilere yazılım birimi tarafından oluşturulan siteyi tanıttı ve öğrencilerin siteye nasıl giriş yapacaklarını, hazırladıkları haberleri nasıl yükleyeceklerini, yazacakları başlık ve spotların nasıl olması gerektiğini anlattı.

Tanıtım sırasında öğrencilerin sorularını da cevaplayan Bayır ve Yazılım Birimi yöneticisi Hakan Özdemir, haber sitesinin yeterli sayıda haber girişi yapıldıktan sonra okurlara açılacağını söyledi.
 
Haber: Berkay Özay
Fotoğraf: Burak Demirbaş
 
 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)