Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi!

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2 ve 4’üncü sınıf Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri önlük giyme heyecanı yaşadı. Geleneksel beyaz önlük giyme törenine öğrencilerin aileleri de katıldı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya öncülüğünde gerçekleştirilen tören Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Üsküdar Üniversitesi Kurumsal filmi izlenmesinin ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi! 2

“Önlük giyme bilincinin farkında olun”

Açılış konuşmalarının ilkini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğrt. Üyesi Filiz Eyüboğlu yaptı ve önlük giyecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu: “Bu önlükler sıradan beyaz kumaş parçaları değil, bu önlükleri giyerken birer fizyoterapist bilincinde olun, önlük giyme bilincinin farkında olun” dedi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi! 3

“Beyaz önlük leke gelmesin diye giyilir, karşı tarafa güven veren renktir”

Sonrasında kürsüye çıkan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Defne Kaya ise beyaz önlük giymenin ağır bir sorumluluk gerektirdiğini vurgulayarak “Beyaz önlük leke gelmesin diye giyilir, karşı tarafa güven veren renktir. Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan bu önlüğün hakkını vereceğinize inanıyorum” dedi.

Törenin devamında Prof. Dr. Defne Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Yıldız Erdoğanoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Çetin Sayaca, Öğr. Gör. Seçkin Pişkin, Öğr. Gör. Filiz Eyüboğlu, Araş. Gör. Mahmut Çalık ve Araş. Gör. Burak Kese tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi! 4

Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tören sona erdi.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileri beyaz önlüklerini giydi! 5 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)