Psikolojinin Bugünü ve Geleceği konuşuldu

Psikolojinin Bugünü ve Geleceği konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Psikoloji Kulübünün birlikte düzenlediği “Psikolojinin Bugünü, Psikolojinin Geleceği” etkinliği gerçekleştirildi.

Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen etkinlikte İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Murat Otoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Psikolojinin Bugünü ve Geleceği konuşuldu 2

“Geleceğini yazabilmek için geçmişini bilmemiz şart”

Öğrt. Gör. Murat Otoğlu konuşmasının başında etkinliği gerçekleştirme amaçlarını dile getirerek şunları söyledi: “Bu etkinlikte psikoloji hakkında konuşacağız. Psikolojinin belli anlamlarda geleceğinin olması için geçmişini de bilmek zorundayız. Sizin de bu kanaatte olduğunuzu düşünüyor ve temenni ediyorum. Konuşmama perspektifleri anlatarak başlayacağım” dedi.

“Psikolojinin ilk perspektifi psikodinamik perspektiftir”

Otoğlu, psikoloji tarihini Wilhelm Wundt’un ilk psikolojik laboratuvarı kurmasıyla psikolojide bilimsel olarak çalışılmaya başlandığını söyledi. Aynı dönemde Sigmund Freud’un psikolojik bakış açısını geliştirdiğini söyleyen Otoğlu, psikolojinin ilk perspektifinin psikodinamik perspektif olduğunu sözlerine ekledi.

Geçmişten geleceğe psikoloji konuşuldu 

Etkinliğin devamında ise filozofların var oluşu sorgulayan sorularından kaynaklanarak günümüzün çalışmalarının nasıl ortaya çıktığı konuşuldu.

“Doğaya karşı yetiştirme” 

Otoğlu, sözlerinin devamında doğaya karşı yetiştirme konusuna değinerek doğanın mı yoksa yetiştirmenin mi daha önemli olduğu sorusunu açıkladı. Doğaya karşı yetiştirme konusunda doğa ile kast edilen şeylerin biyoloji ve genetik olduğunu söyleyen Otoğlu, yetiştirme ile anne, baba, çevre, mahalle, öğretmen gibi faktörlerin kast edildiğini vurguladı.

Psikoloji lisans eğitiminde alan seçimi neden önemli?

Konuşmasının devamında Psikoloji lisans eğitiminin alan seçimindeki rolüne değinen Otoğlu, alan seçiminin önemini vurgulayarak şu sözleri söyledi: “Öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik ders seçmeleri gerek. Haz alma oranlarına göre ders seçen öğrencilerin kariyerlerinde yükselme görülecektir” dedi.

Psikolojinin geleceği 

Psikologlar olarak tıp doktorları gibi çalışmadıklarını söyleyen Otoğlu, tıp doktorlarına göre sağlıklı olmak için psikolojik bozukluk, hastalık ve sakatlığın olmamasının yeterli olduğunu, fakat psikologların duygulara önem verdiklerini bu sebepten dolayı da psikolojik terapinin geleceğinin olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda nöropsikoloj, bilişsel psikoloji, pozitif psikoloji gibi alanlarda henüz çözümlenmemiş birçok hipotezin var olduğunu söyleyen Otoğlu, bu konularda çalışmalara devam edildiğini ifade etti.

Program toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından sona erdi.

Psikolojinin Bugünü ve Geleceği konuşuldu 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)