Adli Bilimler Enstitüsünün ilk ziyaretçileri Polis Akademisi Müdürlüğü Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünden

Adli Bilimler Enstitüsünün ilk ziyaretçileri Polis Akademisi Müdürlüğü Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünden

Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Dursun ve Md. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Tekiner, Prof. Dr. Sevil Atasoy önderliğinde çalışmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünü ziyaret etti.  

Yeni binasına taşınan Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünün ilk ziyaretçileri Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsünden oldu.

Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Dursun ve Md. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Tekiner Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünü ziyaret etti.

Dursun ve Tekiner, Adli Bilimler Fakültesi Mdr. Yrd. Dr. Öğr. Üy. Kaan Yılancıoğlu, Doç. Dr. Gülsün Ayhan A. Uğurlubey, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ünsal, Dr. Öğr. Üyesi Zekai Genç, Öğr. Gör. Duygu Yavuz, Öğr. Gör. Buse Sabiha Bozaslan ile toplantı gerçekleştirdi.

Adli Bilimler Enstitüsünün ilk ziyaretçileri Polis Akademisi Müdürlüğü Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünden 2

“Öğrencilerimiz önce suçların sınıflandırılması tanımlanmasına yönelmelidir”

Toplantıda, öğrencilere verimli bir eğitim verilmesi gerektiğinden, asayiş şubedeki veri eksikliğine ve bunun nasıl düzeltilmesi gerektiğine kadar birçok konudan bahsedildi.

Öğrencilerin önce veri eksikliğine ve suçların sınıflandırılması, tanımlanmasına yönelmesi gerektiğini belirten Dursun; “Mevcut verileri talep etmek yerine mevcut verilerin sağlıklı edinilmesini sağlamamız gerekiyor. Hırsızlık tek başına bana bir şey ifade etmiyor. Onu tanımlamak lazım. Bizim önce bir şey vermemiz gerekiyor ki sonra talep edelim. Biz mevcut veriyi işlediğimiz zaman bu bize ülke olarak aleyhte bir durum. Bizim sınıflandırmalara ve sokaktaki gerçeklere değinmemiz gerekiyor. Öğrencilerimiz önce suçların sınıflandırılması tanımlanmasına yönelmelidir” dedi.

Adli Bilimler Enstitüsünün ilk ziyaretçileri Polis Akademisi Müdürlüğü Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünden 3

Toplantının ardından, Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Dursun ve Md. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Tekiner’e öğretim görevlileri Adli Bilimler laboratuvarlarını gezdirdi.

Toplu fotoğraf çekimi ardından ziyaret sona erdi.

Adli Bilimler Enstitüsünün ilk ziyaretçileri Polis Akademisi Müdürlüğü Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsünden 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)