ABD’li Prof. Dr. Stephen Stahl’dan övgü dolu sözler

ABD’li Prof. Dr. Stephen Stahl’dan övgü dolu sözlerPsikiyatri ve psikofarmakoloji alanındaki çalışmalarıyla dünyanın yakından tanıdığı isimlerinden Prof. Dr. Stephen M. Stahl, Antalya’da düzenlenen 4. Psikiyatri Zirvesi ve 11. Anksiyete Kongresindeki sözleri ile zirveye damgasını vurdu.

ABD’de birçok yerde yokken Üsküdar Üniversitesi’nin psikiyatrik hastaların tedavisinde ilaç kan düzeyi ölçümlerindeki başarısına vurgu yapan Stahl, yeni tedavi protokellerinden TMU, Derin TMU gibi beyin uyarım tedavi teknolojisine sahip olması açısından Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesini tebrik etti. Stahl, güçlü akademik kadrosu ile de Üsküdar Üniversitesinden övgüyle bahsetti.

Üsküdar Üniversitesi ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi akademik, bilimsel ve sağlık alanındaki çalışmalarıyla kendinden övgüyle söz ettiriyor.

14-17 Mart 2019 tarihleri arasında Antalya Maxx Royal Otel’de düzenlenen 4. Psikiyatri Zirvesi, 11. Anksiyete Kongresi yine dünyaca alanında uzman isimleri bir araya getirdi. ‘Beyin ve Ötesi: Psikiyatri ve Nöropsikiyatirde Son Gelişmeler’ temasıyla gerçekleştirilen zirveye Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden birçok isim katıldı.

ABD’de psikiyatri ve psikofarmakoloji alanındaki çalışmalarıyla dünyanın yakından tanıdığı isimlerden biri olan Prof. Dr. Stephen M. Stahl’ın da katıldığı zirvede Stahl’ın söylemleri zirveye damgasını vurdu.

Üsküdar Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanını taşımaktan gurur duyduğunu söyleyerek sunumuna başlayan Prof. Dr. Stephen M. Stahl, psikiyatri ve farmakogenetik alanında Üsküdar Üniversitesi ve uygulama ortağı NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nin bu alandaki çalışmalarından övgüyle bahsetti. Stahl, şu ifadeleri kullandı:

“İlaç kan düzeyi ölçümleri psikiyatrik hastaların tedavisinde çok önemli bir yer tutuyor. Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi bunu çok iyi yapıyor. ABD’de dahi birçok yerde bu işlem yapılamazken Türkiye’de yapılıyor olması güzel bir gelişme. Tedavide yine ileri teknolojinin kullanılıyor olmasını görmek de sevindirici. Yine Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi TMU, derin TMU, Derin beyin uyarımı gibi yeni tedavilerin protokollere göre uygulanmasını başarıyla gerçekleştiriyor. Farmakogenetik alanındaki çalışmalarının yanı sıra Türkiye’de alanında söz sahibi hocalara sahip olduğu için Üsküdar Üniversitesini tebrik ediyorum. Esketamin gibi faz 3 ilaç çalışmalarını da yürütüyor olmaları psikiyatri için tebrik edilesi çalışmalar.”

ABD’li Prof. Dr. Stephen Stahl’dan övgü dolu sözler 2

Prof. Dr. Stephen M. Stahl fahri doktora töreni için bulunduğu Üsküdar Üniversitesi ve ziyaretti bulunduğu NPİSTANBUL Beyin Hastanesine ilişkin de şu ifadeleri kullanmıştı:

Prof. Dr. Stephen M. Stahl: “Sizler yükselen yıldızlarsınız”

Prof. Dr. Stephen M. Stahl, konuşmasında şunları söylemişti: “Vav, onurlandım, etkilendim, bu ülkede çok güzel zamanlarım geçti. Bu benim ikinci Türkiye ziyaretim. İlk gelmem 14 sene önceydi. Antalya, İzmir, Ankara ve şimdi İstanbul’u görüyorum.
Ve bugün çok güzel bir davranış içerisindeyim. Çok güzel davranıldı. Hem hastanemizi hem de üniversitenizi gezme olanağım oldu. Bilmelisiniz ki burası harika bir yerler.

Ve şunu söylemeliyim ki gerçekten etkilendim. Enstütileriniz. Hastaneniz gerçekten yıldızlar. Sizler yükselen yıldızlarsınız. Böyle bir yerde olduğunuzdan dolayı gurur duymalısınız. Hastane zaten başlı başına müthiş. Programlar harika. Bağımlılık üzerine olan programlarınız dünya çapında özgün. Harika laboratuvarlarınız var. Nörosimülasyon laboratuvarı çok etkileyici. Böyle bir enstitü San Diego'da yok. Kıskandım açıkçası, gelecek sizde.”

ABD’li Prof. Dr. Stephen Stahl’dan övgü dolu sözler 3

Prof. Dr. Stephen Stahl, tören öncesinde Üsküdar Üniversitesinin uygulama ortağı olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’ni de ziyaret etmiş, hasta katları, nöromodülasyon merkezi ve ergoterapi merkeziyle ilgili bilgi almış özellikle nöromodülasyon merkezinde yer alan Derin TMU ve TMU cihazından çok etkilendiğini belirtmişti. 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)