“Görmek herkesin hakkı” dediler Afrika’ya yardım ettiler

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (SHMYO) Optisyenlik programı öğrencileri, sosyal sorumluluk kapsamında Afrika’ya gözlük yardımında bulundu. Optisyenlik öğrencileri üniversite laboratuvarında montajı gerçekleştirilen gözlükleri ‘Görmek Herkesin Hakkı” projesi bağlamında Afrika’ya gönderdi.

Üsküdar Üniversitesi SHMYO Optisyenlik programı öğrencileri, Optisyen.com’un Afrika’da gerçekleşen katarak ameliyatı sonrasında kullanımı önemli olan güneş gözlüğü ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı “Görmek Herkesin Hakkı” sosyal sorumluluk kampanyasına tam destek verdi.

“Görmek herkesin hakkı” dediler Afrika’ya yardım ettiler 2

Öğretim Görevlisi Turgut Çakar eşliğinde öğrenciler Üsküdar Üniversitesi laboratuvarında montajı gerçekleştirilen gözlükleri Afrika’ya gönderdi.

Öğrenciler proje kapsamına ek olarak da kendi imkânları ile yakın okuma gözlükleri de yaparak Optisyen.com ekibine teslim etti.

Bu davranışlarıyla Optisyenlik öğrencileri mesleki bir sosyal sorumluluk örneğini de yerine getirmiş oldu.