Optisyenlik öğrencileri için göz muayene laboratuvarı kuruldu

Optisyenlik öğrencileri için göz muayene laboratuvarı kurulduÜsküdar Üniversitesi laboratuvarlarına bir yenisini daha ekledi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı 6 yıldır uygulamalı derslerin işlendiği optisyenlik laboratuvarına ek olarak göz muayene ekipmanlarına sahip özel laboratuvar ekledi.

Gelişen ve değişen dünya ile multidisipliner yaklaşımlar yeni çalışma alanlarını ortaya çıkarırken, Üsküdar Üniversitesi bu ihtiyaçlar doğrultusunda öğrencilerin tam donanımlı olması adına bu ihtiyaçları karşılıyor. Üniversite, optisyenlik öğrencileri için laboratuvarını güncelledi. Göz doktoru Öğretim Üyesi İbrahim Şahbaz ve sektörün önde gelen isimlerinden Öğretim Görevlisi Turgut Çakar’ın önderliği ve katkıları ile optisyenlik laboratuvarına özel cihazlardan oluşan ek yapıldı.  Laboratuvar bünyesinde bulunan Otorefraktometre, Biyomikroskop(görüntülü ) ve Kerometri cihazları ile öğrenciler alana çıkmadan uygulama yapma olanağı buluyor.

Optisyenlik Programı Başkanı göz doktoru Öğretim Üyesi İbrahim Şahbaz: “Optisyenlerin özel sektörde göz doktorları yanında istihdam edilmesi öğrencilerin göz doktorlarının kullandığı cihazları yakından tanıması gereksinimlerini ortaya çıkardı. Bizde bunu sağladık.” dedi.

Optisyenlik Programı Öğretim Görevlisi Turgut Çakar ise “Üsküdar Üniversitesi olarak sektörün ihtiyaçlarını ve gelişimini yakından takip etmekteyiz. Laboratuvarımız sayesinde öğrencilerimizi çalışma hayatı öncesinde hem teorik hem de uygulama açısından tam donanımlı hazırlamayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin de şu değerlendirmelerde bulundu: “Öğrencilerimizin gelişen dünyadaki ihtiyaçları her zaman önceliğimizdir. Daha iyi eğitim vermek için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)