8’inci yılında Suriye Devrimi

8’inci yılında Suriye Devrimi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Üsküdar Üniversitesi Erasmus ve Uluslararası Öğrenci Kulübü “Suriye Devrimi 8” etkinliği düzenledi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapılan etkinlikte öğrenciler Suriye Devrimini andı.

8’inci yılında Suriye Devrimi 2

Farklı ülkelerden gelen öğrenciler bir arada

Programın açılış konuşmasını yapan Erasmus ve Uluslararası Öğrenci Kulübü Başkanı Abdulmacit Çacobo, erasmus öğrencileri olarak amaçlarının farklı ülkelerinden gelip bu üniversitede eğitim gören öğrencileri bir araya getirerek kaynaşmaya ve dünyadaki farklı ırklardan ve coğrafi konumlardan dolayı uygulanan ayrımcılıkla mücadele etmeye çalıştıklarını belirtti.

Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Abdulkader Afara ve Kimya ve Biyoloji Mühendisliği öğrencisi Omar Alhomsi’nin Suriye Devrimi akışı hakkında bilgi vermesinin ardından Amr Koke ve Biyoloji Mühendisliği öğrencisi Lojain Morad şiir okudu.

8’inci yılında Suriye Devrimi 3

“Sizler bu ülkenin öz evlatlarısınız”

Programın kapanış konuşmasını yapan Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü Kulüplerden Sorumlu Yönetici Yardımcısı Sadık Paksoy, “İstanbul’da sizin öz vatanınız, sizler Türkiye’ye geldiniz. Yabancı değilsiniz, muhacir değilsiniz, ecnebi değilsiniz. Sizler bu ümmetin, bu ülkenin öz evlatlarısınız çünkü bu vatanın müdafaasında Çanakkale’ye gittiğiniz zaman orada Bağdatlıyı göreceksiniz, Şamlıyı göreceksiniz, Lübnanlıyı göreceksiniz, Yemenliyi, Iraklıyı da göreceksiniz. Bu topraklarda sizin dedeleriniz şehit olmuşlar benim iki dedemde Yemende şehit olmuşlar. Demek ki bu topraklar bizim müşterek vatanımız” ifadelerini kullandı.

Program, sanatçı Bara Owayed’in marş ve ezgi söylemesiyle sona erdi.

8’inci yılında Suriye Devrimi 4 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)