Çatakoğlu: “İskele demir yığını değil can demektir”

Çatakoğlu: “İskele demir yığını değil can demektir”

Üsküdar Üniversitesi İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği 1 Konu 1 Konuk programının 15. Oturumu Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa konuşmacı olarak Yüksek Endüstri Mühendisi, Afix Proje Koordinatörü Koray Özalp ve Öğr. Gör. Burak Çatakoğlu katıldı.

Programda “Yeni yönetmelik değişikliğiyle güvenli iskele kurulumu ve yüksekte çalışma”  üzerine bilgiler verildi.

“İş sağlığı ve güvenliği ciddi bir eğitim gerektiriyor”

İş yerlerindeki kazalardan bahseden Öğr. Gör. Burak Çatakoğlu iş sağlığı ve güvenliği konusundaki ihmallere değinerek şunları söyledi: “İş sağlığı ve güvenliği ciddi bir eğitim gerektiriyor.  Eğitim, kazalardaki riski azaltır. Özellikle bugünkü konumuz olan iskele kurulumu ve yüksekte çalışma konusunda bilgilenmeye ihtiyacımız var” dedi.

“Bahsi geçen konu insan canı”

Günümüzde en büyük ihmallerin iskele kurulumlarında olduğunu söyleyen Çatakoğlu, aslında en çok önemin iskelelere verilmesi gerektiğini dile getirdi.  Çatakoğlu sözlerinin devamında iskele deyince herkesin aklına demir yığınları geldiğini, aslında burada bahsi geçen konunun insan canı olduğunu vurguladı.

Çatakoğlu: “İskele demir yığını değil can demektir” 2

Programın sonundan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, katılımlarından dolayı Koray Özalp ve Burak Çatakoğlu’na plaket takdim etti.

Çatakoğlu: “İskele demir yığını değil can demektir” 3

Toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından program sona erdi.

Çatakoğlu: “İskele demir yığını değil can demektir” 4
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)