Atletik Performans, Genetik ve Beslenme Sempozyumu yapıldı


Atletik Performans, Genetik ve Beslenme Sempozyumu Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Korkut Ulucan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda spor genetiği, sporculuk psikolojisi gibi konular ele alındı.

Atletik Performans, Genetik ve Beslenme Sempozyumu yapıldı

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleşen sempozyumda Doç. Dr. Ulucan’ın yanı sıra Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş, Gentest Enstitüsü Ar-Ge Uzmanı Esin Tuna, Gentest Enstitüsü Sporcu Beslenmesi Danışma Kurulu Üyesi Hande Seven Avuk da sunum yaptı.

“Spor ve sporcu geni”

Spor yapmanın kişinin genetiğiyle ilgili olduğunu söyleyen Ulucan, genlerimizin bizi egzersizlere yönlendirdiğini ve herkesin gen tipinin farklı egzersizlere uyum sağladığını dile getirdi. Dolayısıyla da yapılan sporun etkisinin bedenden bedene değişik etkiler gösterdiğini vurguladı.

Ulucan konuşmasının devamında spor genetiği, vücudumuzun yatkın olduğu egzersizler, genlerin gereksinim duyduğu egzersizler, sakatlıklarımızın genetik kökenleri, darbeye bağlı olmayan sakatlıklar, sporcu psikolojisi ve maç içinde konsantrasyon kaybının genetik kökenlerine ilişkin de önemli paylaşımlarda bulundu.

Atletik Performans, Genetik ve Beslenme Sempozyumu yapıldı 2

Sporcu Psikolojisine Etki Eden Genetik Faktörler

Daha sonra Dr. Serdar Savaş, Esin Tuna, Hande Seven Avuk, “Egzersiz ve sportif faaliyetlere etki eden genetik özellikler, bu genetik özelliklerin ne işe yarayacağı, nerede, nasıl kullanılması gerektiği” gibi konu başlıklarında sunum gerçekleştirdi.

Sempozyum, Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş’ın yaptığı değerlendirme ile son buldu.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)