Albay Mustafa Akyol: “Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale’dir!”


Çanakkale Zaferi 104. yılında Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.  Sağlık Kültür Spor Direktörlüğü tarafından “18 Mart Çanakkale Geçilmez” adlı etkinlik yapıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak Emekli Tank Kurmay Kıdemli Albay Mustafa Akyol katıldı.

Albay Mustafa Akyol: “Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale’dir!”

Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Kültür ve Spor kulüplerinden sorumlu yönetici yardımcısı Emekli Jandarma Sadık Paksoy yaptı.

Çanakkale Zaferinin 104. sene-i devriyesini birlikte hatırlamak için bu programı düzenlediklerini belirten Aksoy konuşmasında 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulüne de değindi.

Albay Mustafa Akyol: “Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale’dir!” 2

“Her millete nasip olmayacak destanın şahlanışı ve onun şiire dökülmesidir. Mehmet Akif Ersoy yazdığı şiirleri ne şöhret için nede bir makam için yazmamıştır” diyen Aksoy, İstiklal Marşı’nın TBBM tarafından düzenlenen şiir yarışmasına giren ilk şiir olduğunu belirtti.

Etkinliğin devamında programa konuk olan Emekli Tank Kurmay Kıdemli Albay Mustafa Akyol tarafından Çanakkale Zaferinin siyasi ve ideolojik olarak incelemeleri yapıldı.


Albay Mustafa Akyol: “Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale’dir!” 3

“Mehmetçiğin savaşarak anıtlaştırıldığı tek yer Çanakkale’dir”

Konuşmasına “Çanakkale’de her ırktan insan vardır. Avrupa’dan, Asya’dan, Afrika’dan farklı lisanların savaştığı yerdir” sözleriyle başlayan Akyol, Çanakkale’nin Mehmetçiğin savaşarak anıtlaştırdığı tek yer olduğunu söyledi.

Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale!

Çanakkale’nin dini ve ideolojik taraflarına değinen Akyol, Çanakkale’nin önemini vurgularken sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çanakkale aynı yerde ve amaç ile baba ile oğulun birbirini tanımadan muharebe ettiği yerdir. Çanakkale o tarihe kadar kilometreye en fazla şehidin düştüğü yerdir. Çanakkale öğrencilerin, aydınların en fazla şehit olduğu muharebedir. Çanakkale öldü denen Müslüman Türk Milleti’nin tekrar dirildiği, ayağa kalktığı mübarek bir yerdir.” Dedi.

Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şiiri Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Furkan Ahmet Aslan tarafından okundu ve sonrasında şiirin tahlilini Emekli Tank Kurmay Kıdemli Albay Mustafa Akyol yaptı.

Programın sonunda ise konuşmacı Mustafa Akyol’ a Üsküdar Üniversitesi tarafından, adına dikilen fidan belgesi ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Anne Darbe Ne Demek?” adlı imzalı kitabı taktim edildi.

Albay Mustafa Akyol: “Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale’dir!” 4

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu

Albay Mustafa Akyol: “Türk Milleti’ni dirilten yer: Çanakkale’dir!” 5
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)