Yapay zekâ ile dolandırıcılığı önlüyorlar


Yapay zekâ ile dolandırıcılığı önlüyorlar

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Yapay Zekâ Geliştirme Kulübü “Yapay Zekâ ile İşinize Güç Katın” etkinliği düzenledi. Programa konuşmacı olarak ise Turkcell Yapay Zekâ ve Veri Analiz Yöneticisi Caner Çanak katıldı.

“Yapay zeka ile dolandırıcılığı önledik”

Sunumunda mesleki bilgilerini öğrencilerle paylaşan Çanak, yapay zekâ ile neler yaptıklarını anlattı. Çanak, yüz tanıma sistemi geliştirdiklerini, mağazalarda sahte kimlikler kullanan kişileri tespit edip dolandırıcılığı önlediklerini ve Turkcell'in bu yöntemle 1 milyon TL'den fazla tasarruf ettiğini anlattı.

Yapay zekâ ile dolandırıcılığı önlüyorlar 2

Yapay zekâ her yerde!

Yapay zekayı sadece Turkcell içinde kullanmadıklarını söyleyen Çanak, baz istasyonlarındaki hırsızlık miktarının arttığını ve bunu önlemek için de kameralara yönelik yapay zeka geliştirdiklerinden bahsetti. Sözlerinin devamında marketlerdeki ürün kontrolleri için firmaların gönderdiği 30 görevli yerine dolap içlerine yapay zekâ geliştirdiklerini, bozuk, ezik ürün olduğunda uyardığını, bir sonraki adımlarının, ürünün ne kadar kaldığını görüp nakliye sürecini ayarlamak olduğunu anlattı.

Yeni projeler yolda!

“Photopack” isimli yeni bir uygulama geliştirmekte olduklarını belirten Çanak, bu uygulama ile hangi hasthag ile hangi fotoğrafların daha çok beğeni alacağını görebileceklerini söyledi.
Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalardan bahseden Çanak, yaya geçidi için geliştirdikleri bir yapay zekâ projesi olduğunu söyledi. Çanak; “Bu proje yaya geçidinde yayayı beklemeyip geçen araçları tespit edip, suçlunun cezasını çekmesini sağlıyor.  Dedi.
Çanak, programın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Etkinlik, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yapay zekâ ile dolandırıcılığı önlüyorlar 3
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)