Nanoteknolojinin bugünü ve geleceği masaya yatırıldı

Biyo-Nanoteknoloji kongresi Fatih Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu kongreye Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk da katıldı. Konuk, nanoteknoloji ve hayatta kullanımına ilişkin birçok konuda katılımcılara bilgi verdi.

Nanoteknolojinin bugünü ve geleceği masaya yatırıldı

Fatih Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Biyo-Nanoteknoloji kongresi, nanoteknolojinin kullanımına ilişkin bir çok konuyu tartışmaya açtı.

Alanında önemli isimlerin katılımıyla 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk da katıldı.

M.Konuk; Nano kavramı, Nano Teknoloji ve bunların hayatta kullanım şekilleri, Biyonanoteknoloji kavramı, Tıp (hastalık teşhisi, doku tamiri, immün sistemin güçlendirilmesinde, kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanımı), Eczacılık (ilaç salınımı, ilaç taşınması, toksisite giderimi), Diğer biyolojk yollarda (programlanmış hücre ölümlerinin uyarılabilmesi, biyobenzer madde yapılması) gibi olaylarda kullanımlarıyla ilgili birçok konuda genel bir sunumu yaptı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Prof. Dr. Konuk, verilen aralarda da gençlerle de sohbet etti. Konuk, nanobiyoteknoloji, bugünü, geleceği hakkında onlara tavsiyelerde bulundu.