İletişim öğrencileri mesleğin duayenlerini ağırlıyor


İletişim öğrencileri mesleğin duayenlerini ağırlıyor

İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Karakaş, Suç, Toplum ve Medya dersi kapsamında öğrencilerini mesleğin duayenleriyle buluşturuyor. 

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü’nde verilen Suç, Toplum ve Medya dersi kapsamında gazetecilerle öğrencileri buluşturma planı çerçevesinde ağırlanan ilk konuk TGRT Haber İstanbul İstihbarat Şefi Burak Ersemiz oldu.  Sektöre on altı yaşında girdiğini söyleyen ve kendisinden ”alaylıyım”  diyerek bahseden Ersemiz, gazetecilik deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

“Ceset görmeye alışmıştım”
 
Mesleğe İstanbul Anadolu Yakası’nda hastane muhabiri olarak başlayan Ersemiz, o dönemde gazetecilik faaliyetlerinin yavaşladığını ve hastane muhabirlerine ihtiyacın doğduğunu söyledi. Ardından gece muhabirliği yapmaya başladığını aktaran Ersemiz, bu meslekte yetişmenin önemli noktalarından birinin de gece muhabirliği olduğunu söyledi. “İtfaiyenin yangına gittiği yeri bulmak için dökülen suyu takip ederdik” dedi. Gece muhabirliği yaptığı esnada neredeyse her gün ceset gördüğünü ifade eden Ersemiz, ”istemeden de olsa karşılaştığımız durumlardan sonra bir şekilde alıştım” dedi.  

“Yaptığınız bir haberle olayın akışı değişir”
 
Van depreminde bir hastanede yaptığı haber esnasında haberciliği bir kenara bırakıp kuvözdeki bebekleri kameraman arkadaşıyla beraber kurtarmalarının hikâyesini anlatan Ersemiz, bu haberle Çağdaş Gazeteciler Derneği, Metin Göktepe Ödülleri ve Nezih Demirkent haber ödülünü aldı. Öğrencilerle birlikte o anları tekrar izleyen Ersemiz, “haber için gittiğimiz yerde sadece haber yaparak devam etseydik bu insani açıdan doğru olmazdı” dedi.  Şemdinli Yeşilova’da aldığı bir istihbarat sonrası haber yapmaya giden Ersemiz, ”bir kaçakçılık istihbaratı aldık ve Şemdinli’den bir kamyonetin arkasında Yeşilova’ya geldik. Irak-Türkiye sınırında bulunan o alanda ilkel teleferiklerle kaçakçılık faaliyetleri yürütülüyordu. Biz bunun haberini yaptıktan sonra orada doğabilecek daha büyük bir problemin önüne geçilmiş oldu” dedi. Ersemiz, ”haberin iyisi kötüsü yoktur, sürekli haber yaparsınız ve bir gün öyle bir haber yaparsınız ki olayın akışı değişir”  dedi.  Filistin’deki İsrail saldırıları esnasında da muhabirlik yapan Ersemiz, o günlere ait videoları da öğrencilere izletti.

Öğrencilerin sorularıyla devam eden ders, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

İletişim öğrencileri mesleğin duayenlerini ağırlıyor 2 

Burak Ersemiz Kimdir?
 
1969 İstanbul Üsküdar doğumlu Burak Ersemiz, 1986 yılında lisede okurken Bulvar ve Tercüman gazetelerinin Anadolu Yakası muhabiri olarak mesleğe adım attı. 1988 yılında göreve başlayan Ersemiz, Hürriyet gazetesinden 1996 yılında ayrılarak Kanal D televizyonunda çalışmaya başladı. 2001 – 2008 yılları arasında Atv Haber’de, 2008 - 2014 yıllarında Show Haber’de haber müdürlüğü görevini üstlendi. 2014-2016 yılları arasında Habertürk gazetesinde mesleğine devam etti. Kasım 2018’den beri TGRT Haber TV’de İstanbul İstihbarat Şefi olarak görev yapıyor. Meslek hayatında muhabirliğin yanı sıra istihbarat şefliği, haber müdürlüğü ve Siyaset Meydanı programının editörlüğünü yaptı. 1998 – 2005 yılları arasında başta İsrail – Filistin olmak üzere Arnavutluk, Afganistan ve Kuzey Irak bölgesinde çatışmaları yerinde izledi.

Haber: Burak Demirbaş 
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)